Șeful Lamborghini susține că marca sa a obținut un profit-record în anul pandemiei

Stephan Winkelmann, șeful Lamborghini a declarat că profitabilitatea mărcii sale a atins „cele mai înalte niveluri” în 2020, însă a evitat să menționeze cifre exacte.
Robert Stan - mar, 23 mart. 2021, 10:48
Șeful Lamborghini susține că marca sa a obținut un profit-record în anul pandemiei

În ciuda pandemiei, marca Lamborghini, parte a grupului Volkswagen, pare să fi avut în 2020 cea mai profitabilă perioadă din istoria sa. Stephan Winkelmann, șeful companiei italiene s-a arătat „surprins” de rezultatele financiare explucând totuși succesul prin „Un mix ideal de modele și pdezvoltarea nivelui de personalizareal produselor”.

Printre atuurile Lamborghini din 2020 s-au numărat SUV-ul Urus și spectaculosul model Sian.

Într-un an în care multe companii au înregistrat reduceri ale vânzărilor, marjelor operaționale și profiturilor din cazua problemelor cauzate de pandemie, marca sportivă de lux Lamborghini a depășit toate așteptările analiștilor.

Divizia italiană a grupului Volkswagen a livrat anul trecut nu mai puțin de 7.430 de mașini, astfel încât 2020 a devenit al doilea cel mai bun an al companiei după 2019 când ajungeau la clienții din întreaga lume 8.250 de unități. În privința cifrei de afaceri, Winkelman a menționat suma de 1,61 miliarde de euro, în scădere cu 11% față de 2019. Chiar dacă livrările și cifra de afaceri au fost mai mici decât în 2019, profitul din 2020 pare să fi fost mai mare decât cel din anul anterior.

Cea mai mare piață a Lamborghini a răîmas cea din SUA, acolo unde au fost livrate anul trecut 2.224 de vehicule. Pe locul secund în clasamentul livrărilor se află Germania, cu 607 vehicule, iar poziția a treia este ocupată de China, cu 604 unități. În acest context, șeful mărcii italiene se așteaptă ca în 2021 China să depășească Germania urcând pe locul doi.

Pe lângă cele mai mari piețe ale mărcii, Stephan Winkelmann a dezvăluit și care este cel mai vândut model Lamborghini. Conform oficialului, SUV-ul Urus a Urus a reprezentat anul trecut 59% din vânzările Lamborghini la nivel mondial.

„Urus ne oferă liniște sufletească în ceea ce privește rentabilitatea investiției și, de asemenea, câștigurile. Iar câștigurile ne oferă încrederea de a reinvesti în viitor. Este clar că diversificarea pe care ne-a adus-o Urus ne ajută foarte mult”, a explicat Winkelman.

Refuzând să discute speculațiile cu privire la un viitor SUV Urus cu sistem hibri de propulsie, oficialul declarat că această întrebare ar trebui pusă din nou în câteva săptămâni.

În schimb, CEO-ul Lamborghini a menționat că anul următor se va concentra pe lansarea modelului Huracan STO și a altor două mașini „bazate pe iconicul motor V12”, dar evitat să ofere informații suplimentare.

În viziunea lui Stephan Winkelmann anul 2021 ar putea fi chiar mai bun decât 2020. Marca a înregistrat în primele două luni din acest an mai multe comenzi decât în perioada similară din 2020, iar livrările sunt și ele în creștere. „Vedem 2021 într-o lumină pozitivă”, a încheiat șeful mărcii Lamborghini.

Citește și:

– Volkswagen pregăteşte planuri pentru a se despărţi de Lamborghini
– Românii continuă să înmatriculeze maşini scumpe. Vedetele sunt: Ferrari, Lamborghini şi Pontiac – DRPCIV

Te-ar mai putea interesa și
Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin
Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin
Mișcările de pe piața cripto au fost destul de calme săptămâna trecută, deoarece piața a început să se adapteze după recenta înjumătățire a recompenselor pentru blocurile Bitcoin. ...
Rabla – Dosare de finanţare în valoare de peste 52,7 milioane de lei, aprobate marţi în programe
Rabla – Dosare de finanţare în valoare de peste 52,7 milioane de lei, aprobate marţi în programe
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, marţi, noi dosare de finanţare pentru programele "Rabla Clasic" şi ...
București, locul 6 din Top 10 orașe din Europa în care utilizatorii Uber uită cel mai des obiecte
București, locul 6 din Top 10 orașe din Europa în care utilizatorii Uber uită cel mai des obiecte
În România, Bucureștiul este orașul în care utilizatorii Uber uită cele mai multe obiecte, fiind pe locul 6 în topul ...
Pod peste Tisa, între România şi Ucraina. Guvernul a aprobat proiectul
Pod peste Tisa, între România şi Ucraina. Guvernul a aprobat proiectul
Guvernul a adoptat, marţi, o hotărâre privind construirea unui pod rutier peste râul Tisa care va avea capătul românesc ...