Cursul a scăzut uşor sub 4,3750 lei/euro în prima oră a şedinţei, dar apoi s-a întors la acest nivel

Cursul de schimb a scăzut uşor sub 4,3750 lei/euro în prima oră a şedinţei interbancare de vineri, însă apoi s-a întors la acest nivel, într-o piaţă liniştită şi unde volumele de tranzacţionare au continuat să fie sub media unei zile obişnuite.
Economica.net - vin, 19 apr. 2013, 08:02
Cursul a scăzut uşor sub 4,3750 lei/euro în prima oră a şedinţei, dar apoi s-a întors la acest nivel

La deschidere euro a fost cotat la 4,3740 – 4,3760 lei, foarte uşor peste nivelurile de joi din jurul orei 16:30, de 4,3735 – 4,3750 lei/euro.

În prima oră a şedinţei de vineri, cotaţiile au coborât pentru scurt timp până la 4,3715 – 4,3730 lei/euro, după care au revenit pe creştere uşoară.

Astfel, la scurt timp după ora 10:00, băncile cotau euro la 4,3750 – 4,3760 lei, respectiv cu 0,1 – 0,15 bani peste închiderea de joi.

„Volumele de tranzacţionare sunt în continuare sub medie pe majoritatea pieţelor din regiune, inclusiv pe piaţa locală”, a afirmat un dealer.

După prima oră a şedinţei de la Bucureşti, zlotul şi forintul se întăreau cu 0,1% în raport cu euro, ritmul fiind mai lent decât cel înregistrat la deschidere.

Cursul de referinţă anunţat joi de Banca Naţională a României (BNR), de 4,3747 lei/euro, este cu 0,79 bani peste nivelul afişat miercuri, de 4,3668 lei/euro. Cursul de referinţă publicat miercuri a fost la cel mai redus nivel din ultimele cinci săptămâni.

Paritatea pentru dolarul american a urcat joi cu 2,93 bani, la 3,3470 lei/dolar, iar cursul pentru francul elveţian a crescut de la 3,5927 lei/franc la 3,5984 lei/franc.

Cotaţiile leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de Banca Naţională a României în funcţie de paritatea leu/euro şi ratele de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Dobânzile practicate vineri dimineaţă de băncile comerciale pentru depozitele în lei atrase pe termen de o zi au rămas reduse, la 1,25% – 1,75% pe an. Dobânzile mici sunt determinate de lichiditatea mai ridicată existentă în piaţă în condiţiile în care valoarea programată a emisiunilor de titluri de stat în această lună este sub titlurile care vor ajunge la scadenţă. Astfel, o mare parte a sumelor scadente în aprilie este posibil să rămână în piaţă şi să nu fie reinvestite în titluri de stat, potrivit dealerilor.

Te-ar mai putea interesa și
Top 10 cele mai bine vândute modele de telefoane din 2024: toate de la Apple și Samsung
Top 10 cele mai bine vândute modele de telefoane din 2024: toate de la Apple și Samsung
Apple și Samsung au dominat clasamentul celor mai vândute smartphone-uri din primul trimestru al anului 2024, ocupând fiecare câte cinci locuri în top 10, conform Counterpoint Research. A fost,......
Producătorul turc Bozankaya a livrat primul tramvai din lotul de 17 pe care le construiește pentru Primăria Municipiului Timișoara
Producătorul turc Bozankaya a livrat primul tramvai din lotul de 17 pe care le construiește pentru Primăria Municipiului ...
Constructorul turc de material rulant Bozankaya a livrat, sâmbătă, 18 mai, către Primăria Municipiul Timișoara primul ...
Zelenski: Ucraina are doar un sfert din mijloacele antiaeriene de care are nevoie
Zelenski: Ucraina are doar un sfert din mijloacele antiaeriene de care are nevoie
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a trecut în revistă vineri, pentru agenţia France Presse, provocările cu ...
Burduja contestă contractul de mentenanță încheiat de Primăria Capitalei pentru Arena Națională și anunță că va sesiza organele de cercetare penală și Curtea de Conturi (Video)
Burduja contestă contractul de mentenanță încheiat de Primăria Capitalei pentru Arena Națională și anunță că va ...
Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, contestă contractul de mentenanţă al PMB pentru Arena Naţională, ...