Grupul Banca Transilvania a înregistrat un profit de 656,33 de milioane de lei în primele trei luni din 2021

Grupul Financiar Banca Transilvania a obţinut un profit net consolidat de 656,33 de milioane de lei în primul trimestru din acest an, din care cel al băncii este de 581,26 de milioane de lei, se precizează într-un comunicat al instituției, relatează Agerpres.
AGERPRES - joi, 29 apr. 2021, 19:37
Grupul Banca Transilvania a înregistrat un profit de 656,33 de milioane de lei în primele trei luni din 2021

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns, la finalul primului trimestru, la 110,9 miliarde de lei, iar creditele au crescut până la 43,09 miliarde de lei. Depozitele clienţilor au ajuns la 93,19 miliarde de lei, din care 64,22 de miliarde de lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 28,96 de miliarde de lei, depozitele companiilor.

Subsidiarele şi participaţiile de capital au contribuit cu aproximativ 75 de milioane de lei la profitabilitatea Grupului BT. Eficienţa operaţională a băncii a atins nivelul de 45,61% calculat cu un impact anualizat al contribuţiei la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie.

„Vedem semne încurajatoare, economia României şi-a revenit bine în primele trei luni ale anului, însă provocările nu au trecut. Acum depindem de ritmul vaccinării, dar şi de restricţiile de călătorie şi consum din celelalte ţări europene şi din lume, iar ritmul revenirii va fi corelat direct cu cel al marilor economii din Uniunea Europeană. Suntem optimişti, dar rămânem în gardă şi ţinem aproape de clienţii cu credite şi de cei care au nevoie de finanţare pentru susţinerea business-ului lor, a consumului şi a economiei. Banca Transilvania a funcţionat cu motoarele turate în primele trei luni ale anului, ceea ce se vede în numărul record de finanţări acordate”, a declarat Omer Tetik, director general, Banca Transilvania.

Rata expunerilor neperformante, conform indicatorului EBA, este de 3,73% la 31 martie 2021. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 131%. Solvabilitatea băncii este de 23,82% şi cuprinde profitul aferent trimestrului încheiat. Fitch Ratings a menţinut ratingul Băncii Transilvania pentru finanţări pe termen lung (IDR) la „BB+”, cu perspectivă negativă, precum şi ratingului de viabilitate (VR) la nivelul „bb+”.

Soldul creditelor imobiliare/ipotecare este de 13,8 miliarde de lei, iar al creditelor IMM, aproximativ 17,8 miliarde de lei. Banca a ajuns la 4,4 milioane de carduri în portofoliu, dintre care peste 530.000 sunt carduri de credit.

În comunicat de menţionează că, la Adunarea Generală a Acţionarilor BT din 28 aprilie, acţionarii au aprobat propunerea Consiliului de Administraţie privind închiderea anului 2020, repartizarea profitului, precum şi majorarea capitalurilor proprii cu 573,8 milioane de lei.

Bugetul de investiţii BT pentru 2021 este de 400,88 milioane de lei şi va fi alocat în proiecte de IT, pentru carduri, iniţiative digitale şi reţea.

Te-ar mai putea interesa și
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
SUA: Expansiunea parcurilor fotovoltaice pune în pericol o parte dintre cele mai bune terenuri arabile
Boom-ul energiei regenerabile riscă să prejudicieze o parte dintre cele mai bune terenuri arabile din America, în state cu cele mai mari randamente la culturile agricole, precum Indiana, Illinois......
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general ...
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...