GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”

GreenPoint Management, companie care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor în domeniul gestionării ambalajelor și deșeurilor de ambalaje la nivel național, a raportat creșteri a activității de colectare a deșeurilor și veniturilor în anul 2023.
Ion Dobreanu - lun, 29 apr. 2024, 14:44
GreenPoint Management, creștere substanțială a cantității de deșeuri preluate și valorificate în 2023. “Ne-am adaptat la toate provocările”

“Și anul 2023 a fost extrem de bun pentru compania GreenPoint Management. Consolidăm de cinci ani consecutivi poziția de lider de servicii OIREP ( Organizație de Implementare a Răspunderii Extinse a Producătorului n.red.) și de servicii cu valoare adăugată pentru clienții nostri pe proiecte de conștinetizare și educare pe tema economiei circulare”, spune directorul general al Green Point Management, Dan Ceaușescu

Iată și cifrele aferente anului 2023:

  • 353.739 tone ambalaje preluate și îndeplinite, în creștere cu 14,02% față de 2022;
  • 161.397.449 RON venituri OIREP, în creștere cu 21,14% față de 2022;
  • 230.990 tone deșeuri de ambalaje pentru care firma a finanțat colectarea, sortarea și reciclarea/valorificarea cu peste 200 de parteneri  publici și privați, acoperind tot teritoriul României.

“Aceste rezultate sunt semnificative și pentru clienții care ne consideră partenerul de încredere în îndeplinirea responsabilității extinse a producătorilor în ceea ce privește ambalajele puse pe piață din diferite domenii de activitate, producători și importatori din industrii precum FMCG, distribuție, producție sau sănătate.

Setul de diferenițatori are la bază echipa GreenPoint, care oferă servicii integrate de business automatization pe trasabilitate și strategie competititvă de vânzări, fiind adaptată la toate provocările anului 2024 din punct de vedere economic și legislativ. GreenPoint Management rămâne partenerul ce oferă clienților în primul rând 100% încredere dar și transparență, inovație, competență și suport”, mai spune oficialul companiei.

GreenPoint Management implementează răspunderea extinsă a producătorilor; este certificată internațional pentru standardele de management ISO de către Lloyd’s of London și preia obligațiile de mediu privind gestionarea ambalajelor introduse pe piața națională și atinge țintele de reciclare/valorificare. GreenPoint Management se implică activ în proiecte de educare, conștientizare și creștere a gradului de recuperare a deșeurilor de ambalaje.

GreenPoint Management este singurul OIREP care întocmește și publică anual, din 2020, un raport de sustenabilitate și deține distincița Gold Recognition în cadrul ranking-ului România CST Index 2023 pentru Raportul de Sustenabilitate al anului 2022, mai arată compania.

 

Te-ar mai putea interesa și
Reacția consumatorilor de parfumuri poate indica actualul sentiment economic
Reacția consumatorilor de parfumuri poate indica actualul sentiment economic
Chiar dacă economia poate fi instabilă și oamenii sunt mai conștienți de cheltuielile lor, încă există un segment al pieței care își permite să investească în produse de lux, cum ar fi......
Creştere cu aproape 4% a cantităţii de lapte de vacă pe care unităţile procesatoare au colectat-o în T1. Importurile s-au majorat cu 33,6%
Creştere cu aproape 4% a cantităţii de lapte de vacă pe care unităţile procesatoare au colectat-o în T1. Importurile ...
Unităţile procesatoare au colectat de la exploataţiile agricole şi de la centrele de colectare, în primele trei luni ...
AROBS, afaceri de 105 milioane de lei în primele trei luni din 2024, în ușoară scădere. ”Credem în continuare că strategia de creștere va da rezultate, fiind bazată pe clienți din SUA și Europa”
AROBS, afaceri de 105 milioane de lei în primele trei luni din 2024, în ușoară scădere. ”Credem în continuare că ...
AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, raportează o cifră ...
Drum Expres Focșani – Brăila: Proiectul de 73,5 kilometri primește undă verde de la Mediu
Drum Expres Focșani – Brăila: Proiectul de 73,5 kilometri primește undă verde de la Mediu
Drumul Expres Focșani - Brăila (73,5 km) are începând de vineri decizie de mediu și urmează să fie emis și Acordul ...