Tănăsescu: Sunt convins că boardul FMI va aproba închiderea acordului cu România

Fostul reprezentant al României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu, în prezent vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, s-a declarat miercuri convins de o decizie a boardului Fondului Monetar Internaţional favorabilă finalizării actualului acord cu România.
Economica.net - mie, 26 iun. 2013, 11:38
Tănăsescu: Sunt convins că boardul FMI va aproba închiderea acordului cu România

„Aşteptăm lucruri bune de la Washington. Sunt convins că în consiliul director al Fondului Monetar Internaţional se va aproba închiderea acordului cu România. Boardul va remarca progresele pe care România le-a făcut pe parcursul acestor doi ani şi nu în ultimul rând cred că în mod important va fi dat mesajul că, dacă România doreşte, va avea în continuare în Fondul Monetar Internaţional un partener solid pentru viitorul ei economic”, a declarat, pentru AGERPRES, Mihai Tănăsescu.

Acesta consideră că un nou acord cu Fondul poate reprezenta o accelerare a reformelor structurale în România.

„Sunt convins că un nou parteneriat cu Fondul Monetar Internaţional este o ancoră de stabilitate pentru economia României şi este un lucru care poate conduce la o accelerare a reformelor structurale în România”, a subliniat Tănăsescu.

Boardul Fondului Monetar Internaţional (FMI) analizează, miercuri, ultimele două evaluări (a şaptea şi a opta) ale acordului cu România. Potrivit premierului Victor Ponta, boardul instituţiei va lua în discuţie scrisoarea de intenţie trimisă de autorităţile române la Washington şi, practic, încheierea cu bine a Acordului dintre România şi FMI.

Boardul Fondului Monetar Internaţional /(FMI) a aprobat, pe 15 martie 2013, prelungirea cu trei luni a acordului stand-by cu România, până la 30 iunie 2013.

Acordul stand-by în valoare de 3,5 miliarde de euro (reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la Fond) a fost aprobat iniţial pe 25 martie 2011 şi este unul preventiv prin care fondurile vor fi atrase numai în caz de necesitate.

Potrivit ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu, după discutarea în boardul FMI a acordului cu România autorităţile de la Bucureşti îi vor contacta, în iulie, pe reprezentanţii instituţiei financiare internaţionale pentru a stabili data vizitei în România pentru o nouă înţelegere.

‘Nu am stabilit data efectivă de venire, dar am stabilit discuţii pentru luna iulie pentru a fixa data’, a spus Chiţoiu.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a redus prețul de vânzare a energiei către clienții proprii, dar l-a crescut pe cel cu care a vândut în piață
Hidroelectrica a redus prețul de vânzare a energiei către clienții proprii, dar l-a crescut pe cel cu care a vândut ...
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a avut, în primul trimestru al anului, prețuri mai scăzute și mult sub piață pentru proprii săi clienți din......
Ce se întâmplă cu viitoarea centrală nucleară de lângă București? Anunț al americanilor
Ce se întâmplă cu viitoarea centrală nucleară de lângă București? Anunț al americanilor
Dezvoltatorul de reactoare modulare mici (SMR) Nu Scale continuă subcontractarea pentru o centrală electrică propusă ...
O navă mexicană cu pânze a lovit podul Brooklyn din New York. 2 morți
O navă mexicană cu pânze a lovit podul Brooklyn din New York. 2 morți
O navă cu pânze a Marinei mexicane, împodobită cu lumini şi un steag uriaş, s-a izbit sâmbătă seara de Podul Brooklyn, ...
Un nou lanț de magazine cu prețuri mici se extinde în România
Un nou lanț de magazine cu prețuri mici se extinde în România
Subsidiara din România a retailerului Action, un discounter cu produse preponderent nealimentare din Olanda şi cu preţuri ...