Poşta Română are un nou preşedinte al CA, Marian Pantazescu

Consiliul de Administraţie (CA) al Poştei Române are un nou preşedinte, Marian Pantazescu, administrator în companie din decembrie 2012, acesta înlocuindu-l pe Adrian Constantin Volintiru, care a renunţat la mandat invocând motive personale, a anunţat vineri operatorul poştal naţional.
Economica.net - vin, 12 iul. 2013, 11:45
Poşta Română are un nou preşedinte al CA, Marian Pantazescu

„CA al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) l-a desemnat în unanimitate pe Marian Pantazescu în funcţia de preşedinte al CA. Anterior, această funcţie a fost deţinută de Adrian Constantin Volintiru, al cărui mandat de administrator neexecutiv şi preşedinte al CA a încetat, din motive personale. Pantazescu face parte din CA al Poştei Române, ca administrator neexecutiv, din luna decembrie 2012, în urma implementării de către companie a prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”, se arată într-un comunicat al Poştei Române.

În comunicat se spune că Poşta Română parcurge un proces de restructurare şi modernizare care are ca obiectiv imediat restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de angajaţi ai companiei.

„Direcţiile strategice ale administratorilor CNPR urmăresc continuarea misiunii de furnizare a serviciului universal în condiţii de eficienţă pentru CNPR, echilibrarea balanţei operaţionale şi înregistrarea de profit, stabilizarea şi optimizarea fluxului de numerar, precum şi continuarea eforturilor de optimizare şi raţionalizare la nivelul reţelei de subunităţi poştale”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, administratorii au ca obiectiv repoziţionarea portofoliului de produse şi servicii cât şi a politicii tarifare, pe baza criteriilor de competitivitate, precum şi introducerea unor programe de perfecţionare a salariaţilor poştali şi creşterea productivităţii în muncă.

„Echipa de management a CNPR are ca obiective principale creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă a companiei, într-un context economic marcat de reducerea volumului prestaţiilor poştale în perioada 2009 – 2012, acest fenomen înscriindu-se într-un trend global determinat de evoluţia tehnologică şi dezvoltarea comunicaţiilor online”, se arată în comunicat.

Consiliul de Administraţie al companiei este format din Adrian Apolzan, Gelil Eserghep, Dinu Malacopol (tot trei membri neexecutivi), Ion Smeeianu (membru executiv, director general) şi Adrian Cighi (reprezentând Fondul Proprietatea), alături de Marian Pantazescu.

Acţionarii CNPR sunt MSI – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.600 de unităţi.

Compania avea la sfârşitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, în creştere cu 2,9% faţă de 2011, potrivit datelor din bilanţul Poştei remis MEDIAFAX.

În ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

Poşta avea 32.887 salariaţi la 31 decembrie 2012, faţă de număr mediu de 35.576 în 2008.

Te-ar mai putea interesa și
Incendiu la o rafinărie la circa 200 de kilometri de Moscova în urma unui atac ucrainean cu drone
Incendiu la o rafinărie la circa 200 de kilometri de Moscova în urma unui atac ucrainean cu drone
Un atac ucrainean cu drone a provocat vineri dimineaţă un incendiu la o rafinărie în regiunea rusă Kaluga, la 200 de kilometri sud-vest de Moscova, a anunţat guvernatorul regiunii, Vladislav......
Grupul Mol a înregistrat un profit brut de 382 de milioane de dolari, în scădere cu 29%, după primul trimestru
Grupul Mol a înregistrat un profit brut de 382 de milioane de dolari, în scădere cu 29%, după primul trimestru
Grupul Mol a înregistrat în primul trimestru un profit înainte de impozitare de 382 milioane de dolari, în scădere cu ...
Legea controversată care reglementează noi infracţiuni de evaziune fiscală, pedepsite cu până la 15 ani de închisoare, promulgată de preşedinte
Legea controversată care reglementează noi infracţiuni de evaziune fiscală, pedepsite cu până la 15 ani de închisoare, ...
Legea adoptată de Camera Deputaţilor la 19 decembrie, prin care se înaspresc pedepsele pentru evaziune fiscală, a fost ...
Tancurile israeliene au încercuit jumătatea estică a oraşului Rafah
Tancurile israeliene au încercuit jumătatea estică a oraşului Rafah
Tancuri israeliene au ocupat vineri principalul drum care desparte jumătăţile estică şi vestică ale Rafah, încercuind ...