Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,7% în primele şapte luni

Volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 4,7% în primele şapte luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate avansul a fost de 2,7%, potrivit datelor Institutului naţional de Statistică.
AGERPRES - lun, 19 sept. 2022, 12:04
Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 4,7% în primele şapte luni

Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,3%), lucrările de construcţii noi (+3%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+0,1%), scrie Agerpres.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+16,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+5,8%).

Potrivit INS, construcţiile inginereşti au scăzut cu 3%.

Pe de altă parte, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,7%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,2%) şi la lucrările de construcţii noi (+1%).

În schimb, lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,6%. Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+14,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,2%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 7,2%.

În luna iulie 2022 comparativ cu iunie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 7%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-11,6%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 5%, respectiv cu 2,8%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la clădirile nerezidenţiale (-14,6%), clădirile rezidenţiale (-5,3%) şi la lucrările de construcţii inginereşti (-2,9%).

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,2%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-5%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 13,3%, respectiv cu 6,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-11,2%) şi la clădirile rezidenţiale (-1,6%). Construcţiile inginereşti au crescut cu 1,9%.

În luna iulie 2022 comparativ cu iulie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 6,8%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+20%), lucrările de reparaţii capitale (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,1%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+18,1%), lucrările de construcţii inginereşti (+3,4%) şi la clădirile rezidenţiale (+2,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 8,2%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+20,1%), lucrările de reparaţii capitale (+18,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,1%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (+20,3%), construcţiile inginereşti (+4,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+3%).

Te-ar mai putea interesa și
Prevânzarea Sealana de pe Solana strânge 500.000 USD
Prevânzarea Sealana de pe Solana strânge 500.000 USD
Prevânzarea noului proiect Sealana pentru tokenul său $SEAL a obținut un sprijin financiar impresionant de 500.000 de dolari, în primele două săptămâni de la lansare....
Declaraţie unică – ghid de completare pentru CAS datorată de două ori în 2023, şi de contribuabil, şi de firmă pentru unele venituri extrasalariale
Declaraţie unică – ghid de completare pentru CAS datorată de două ori în 2023, şi de contribuabil, şi de firmă ...
Începând cu veniturile extrasalariale obţinute în anul 2023 sunt în vigoare reguli suplimentare de determinare a CAS ...
Pentru a treia zi la rând, piața spot de energie din România este decuplată de Europa. Avem cele mai mari prețuri spot de pe continent
Pentru a treia zi la rând, piața spot de energie din România este decuplată de Europa. Avem cele mai mari prețuri spot ...
Prețul spot al energiei electrice este din nou, foarte mare în România, pe 16 mai, peste 100 de euro/MWh, de circa două ...
Proiect de lege pentru schimbarea regulilor pe șosele. Cifrele îți dau fiori: Suntem țara accidentului la minut, comparabil cu efectele cancerului. Jumătate dintre amenzi nu sunt plătite
Proiect de lege pentru schimbarea regulilor pe șosele. Cifrele îți dau fiori: Suntem țara accidentului la minut, comparabil ...
România ocupă un trist loc I în topul țărilor europene cu cele mai multe accidente rutiere. Cifrele îți dau fiori ...