Finanţele au împrumutat 700 milioane lei prin obligaţiuni pe 5 ani, la un randament de 4,56%

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat luni 700 milioane lei prin obligaţiuni cu scadenţa la cinci ani, la un randament mediu de 4,56%, în scădere faţă de cel plătit la licitaţia din august pentru aceeaşi maturitate, de 4,74%.
Economica.net - lun, 23 sept. 2013, 12:11
Finanţele au împrumutat 700 milioane lei prin obligaţiuni pe 5 ani, la un randament de 4,56%

Subscrierile au însumat 982 milioane lei, faţă de valoarea indicativă de 700 milioane lei.

De asemenea, administratorii datoriei publice au planificat pentru marţi o licitaţie suplimentară pentru oferte necompetitive în cazul acestei emisiuni, cu o valoare indicativă de 70 milioane lei.

Administratorii datoriei publice au mai vândut titluri din aceeaşi emisiune în luna august, când au atras 500 milioane lei, la un randament mediu de 4,74% pe an.

Pentru septembrie, Ministerul Finanţelor Publice a programat licitaţii pentru plasarea de titluri de stat în valoare totală de 3,87 miliarde lei pe piaţa locală, cu mai mult de 1 miliard de lei peste suma titlurilor care ajung la scadenţă.

Totodată, Finanţele au atras în urma cu două săptămâni 1,5 miliarde de euro de pe pieţele externe, printr-o emisiune de obligaţiuni denominate în euro cu maturitatea la şapte ani, la un randament de 4,77% pe an.

De la începutul anului, ministerul a împrumutat de pe piaţa internă 33,791 miliarde lei, la care se adaugă emisiuni în valută, interne şi externe de 2,92 miliarde de euro şi 1,5 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro pentru securizarea și întărirea frontierei sale estice
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro pentru securizarea și întărirea frontierei sale estice
Polonia va investi peste 2 miliarde de euro în securizarea şi întărirea frontierei sale estice, care este de asemenea frontiera Uniunii Europene în faţa unor potenţiali duşmani, a declarat......
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez ...
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...