Banca Mondială îşi reduce cheltuielile cu 400 milioane de dolari

Banca Mondială intenţionează să-şi reducă bugetul cu 400 milioane de dolari, ca parte a procesului de reorganizare destinat eficientizării activităţii instituţiei, a declarat directorul financiar Bertrand Badre, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 08 oct. 2013, 07:25
Banca Mondială îşi reduce cheltuielile cu 400 milioane de dolari

Economiile, care nu au fost încă anunţate oficial, fac parte din primul proces major de reorganizare din ultimii 17 ani. Cifra de 400 milioane de dolari va fi prezentată statelor membre săptămâna aceasta, la reuniunea anuală a Băncii Mondiale, alături de noua strategie a băncii, de axare pe lupta împotriva sărăciei.

Suma de 400 milioane de dolari va fi economisită pe durata a trei ani şi reprezintă o reducere cu 8% a cheltuielilor anuale ale băncii, care se ridică la cinci miliarde de dolari, a declarat Bertrand Badre.

Criticată îndelung pentru procedurile birocratice lente în aprobarea creditelor, Banca Mondială s-a confruntat în ultimul timp cu o concurenţă mai mare din partea fondurilor pentru dezvoltare. Multe state emergente, de exemplu, se bazează mai mult pe împrumuturile bilaterale şi pe finanţarea privată. Ca răspuns, preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, a lansat o nouă strategie din 1996, pentru a servi mai bine interesele statelor membre.

Fiecare 100 de milioane de dolari reinvestite în operaţiunile băncii ar putea ajuta la mobilizarea a încă unui miliard de dolari pentru a fi cheltuiţi în vederea dezvoltării, a explicat directorul financiar al Băncii Mondiale.

‘Nimănui nu-i plac reducerile de costuri, este un sentiment omenesc. Dar realitatea este că toată lumea e conştientă că trebuie să lucrăm mai bine’, a afirmat Bertrand Badre.

Acesta a adăugat că economiile vor fi urmate de creşterea veniturilor, astfel încât banca să-şi poată majora fondurile pentru dezvoltare.

Banca Mondială ar trebui să fie mai creativă în găsirea unor noi instrumente de finanţare, pentru a ajuta statele în curs de dezvoltare, cum ar fi scheme de reasigurare sau instrumente care să ajute guvernele să facă faţă schimbărilor climatice, susţine oficialul.

Bertrand Badre, care a venit anul trecut la Banca Mondială, a fost director financiar al băncii franceze Societe Generale.

Te-ar mai putea interesa și
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia îl sprijină pe Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO – presă
Turcia a decis să sprijine candidatura prim-ministrului olandez în exerciţiu, Mark Rutte, la funcţia de secretar general al NATO, a transmis luni agenţia olandeză de presă ANP, citând......
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Borrell cere „să nu se deschidă cutia Pandorei a noilor războaie”
Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene (UE), Josep Borrell, a cerut duminică "să nu se deschidă ...
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului de bancassurance încheiat între cele două entități pentru un milion de clienți
NN România a plătit 25 de milioane de euro către clienții ING Bank România în ultimii 10 ani, în baza parteneriatului ...
NN România și ING Bank România au susținut peste un milion de clienți să beneficieze de protecție financiară prin ...
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul theCoRD.ai, care a creat o soluţie AI pentru optimizarea şedinţelor online, vrea să se extindă în 10 ţări
Startup-ul românesc de tehnologie theCoRD, care a lansat prima soluție AI de team coaching din lume, anunță extinderea ...