Boeing oprește din nou livrările 787 Dreamliner la solicitarea FAA

Grupul american Boeing continuă să întâmpine probleme în încercarea de a ajunge din urmă rivalul european Airbus. La solicitarea FAA, compania a oprit livrările 787 Dreamliner.
Robert Stan - Dum, 26 feb. 2023, 08:06
Boeing oprește din nou livrările 787 Dreamliner la solicitarea FAA

Administrația Federală a Aviației (FAA) din SUA a anunțat că livrările aeronavei Boieng 787 Dreamliner au fost oprite temporar până la soluționarea unei probleme descoperită la fuselajul aeronavei comerciale.

Conform FAA, producătorul de aeronave Boeing a descoperit „o eroare de analiză a furnizorului peretelui de presiune al 787”. Ca urmare a acestei probleme compania a notificat FAA și a „întrerupt livrările 787 până ce va fi completată analiza și documentația necesară”.

De asemenea, oficialii FAA au menționat că „lucrează cu Boeing pentru a determina orice acțiuni care ar putea fi necesare pentru avioanele recent livrate”.

În viziunea Boeing, care a descoperit eroarea săptămâna trecută, „nu există nicio problemă imediată de siguranță sau de zbor pentru flota aflată în serviciu. (…) Deși livrările pe termen scurt vor fi afectate, în acest moment nu anticipăm o schimbare a prognozei noastre de producție și livrare pentru anul 2023”.

Așteptările Boeing erau ca, după ce în 2022 a reușit să livreze doar 31 de avioane 787 Dreamliner, în 2023 producția să crească, iar livrările să urce la 70 – 80 de unități. Brian West, directorul financiar Boeing, declara luna trecută că „va dura puțin mai mult” pentru ca grupul să atingă o producție de cinci 787 pe lună, dar sunt încă posibilități pentru a livra peste 70 de unități în 2023.

Oprirea temporară a livrărilor 787 Dreamliner din acest an nu este prima din istoria acestei aeronave civile. Din mai 2021 până în august 2022 avionul a fost de asemenea oprit de la livrare în urma unei investigații a FAA care a decis că metoda de inspecție finală propusă de producător nu este satisfăcătoare. De altfel, încă din septembrie 2020 autoritatea americană a anunțat că investighează unele potențiale defecțiuni de fabricație ale aeronavei.

Sunt ani buni de când lupta strânsă între cei doi mamuți ai industriei aeronautice este câștigată anual de compania europeană, iar perspectivele arată un nou an fast pentru Airbus în această privință.

În 2022, comenzile Boeing au urcat la 808 unități, în special grație unei comenzi importante primită la finalul anului de la United Airlines. În ciuda creșterii de la 535 de comenzi în 2021 la 808 în 2022, Boeing nu a reușit să ajungă din urmă Airbus care, tot pentru anul trecut, a raportat 820 de comenzi.

Prima lună din 2023 a adus companiei Boeing o comandă majoră anunțată chiar de președintele american Joe Biden în urma unei discuții cu prim-Ministrul indian Narendra Modi. Comanda de 220 de avioane a Air India include 190 Boeing 737 Max, 20 Boeing 787 Dreamliner și 10 Boeing 777X. Este al treilea cel mai mare contract din istoria companiei americane.

Cu toate acestea, tot în ianuarie 2023, rivalul Airbus a anunțat și el comenzi pentru 250 de avioane, dintre care 140 A320neo, 70 A321neo, 34 A350-1000 și șase A350-900.

Citește și:
– Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023

Te-ar mai putea interesa și
Rompetrol Well Services face lucrări la sonde geotermale pentru încălzire în Danemarca și vrea să se extindă în acest business în Europa
Rompetrol Well Services face lucrări la sonde geotermale pentru încălzire în Danemarca și vrea să se extindă în acest ...
Rompetrol Well Services, divizia de de servicii a grupului Rompetrol (KMG International), a câștigat un contract pentru servicii la sonde geotermale în Danemarca, arată compania într-o informare......
Teodora Petkova, șefa UniCredit pe Europa Centrală de Sud Est: Strategia regională a UniCredit prevede simplificarea structurii băncii și repoziționarea ei ca lider în Europa. Creșterea nu exclude noi achiziții
Teodora Petkova, șefa UniCredit pe Europa Centrală de Sud Est: Strategia regională a UniCredit prevede simplificarea structurii ...
Șeful UniCredit pe Europa Centrală și de Est, Teodora Petkova, arată că strategia de dezvoltare a băncii se bazează ...
Renault Scenic E-Tech a câștigat ediția din 2024 a competiției Best Electric Car in Romania
Renault Scenic E-Tech a câștigat ediția din 2024 a competiției Best Electric Car in Romania
Juriul competiției Best Electric Car in Romania a decis că modelul Renault Scenic E-Tech este mașina care merită trofeul ...
Lanțul de saloane de frumusețe și coafură GETT’S a înregistrat o cifră de afaceri de 3,4 milioane de euro în 2023 și annță deschiderea unei noi unități de lux
Lanțul de saloane de frumusețe și coafură GETT’S a înregistrat o cifră de afaceri de 3,4 milioane de euro în 2023 ...
GETT’S, una dintre cele mai mari rețele în domeniul frumuseții și al coafurii în România pentru segmentul de 4 si ...