Compania de construcții Selina, care activează în nord-vestul țării, a ieșit după aproape nouă ani din insolvență

Societatea CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare, anunță finalizarea cu succes a procesului de reorganizare a constructorului Selina, companie cu impact major în mediul de afaceri din nord-vestul României de peste 30 de ani.
Cristian Negrei - vin, 24 mart. 2023, 17:38
Compania de construcții Selina, care activează în nord-vestul țării, a ieșit după aproape nouă ani din insolvență

„Din nou reușim să salvăm o companie de impact aflată, pe parcursul ultimilor ani, în dificultate. Beneficiind de o nouă șansă, Selina și întreaga ei echipă de profesioniști își continuă parcursul în mediul economic, iar împreună cu grupul din care face parte asigură o mie de locuri de muncă într-un business cu un volum al cifrei de afaceri de peste 100 de milioane de euro anual. Cu acest proces am demonstrat încă o dată că, accesată la timp, insolvența salvează un business în declin, îi întoarce pur și simplu soarta. Gestionat corect și cu sprijinul creditorilor, un astfel de mecanism poate ajuta antreprenorii să depășească cu bine perioadele dificile”, a declarat Mariana Boiciuc, Senior Partner CITR Cluj.

La data de 23 martie 2023, Tribunalul Bihor a dispus închiderea cu succes a procedurii de reorganizare Selina S.R.L., parte a Grupului Selina, unul dintre cei mai importanți jucători din piața construcțiilor, cu consecința ieșirii din insolvență după aproape nouă ani.

„Suntem mândri că am reușit să finalizăm procedura de reorganizare ca urmare a îndeplinirii tuturor obligațiilor de plată asumate în cadrul planului de restructurare complex elaborat împreună cu echipa CITR. În ciuda dificultăților de pe piața construcțiilor, în ultimii ani ne-am concentrat eforturile să extindem portofoliul de contracte ceea ce a generat o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro în 2022, iar pentru 2023 estimăm o creștere de 60% a acesteia precum și realizarea unor proiecte majore de construcții. Mulțumesc echipei de management Selina, alături de care în ultimii ani am reușit să dezvoltăm compania și să obținem aceste rezultate remarcabile”, a spus Beneamin Rus, fondatorul grupului Selina.

Creditorii majoritari în procedură au fost Unicredit Bank S.A. și Banca Transilvania S.A., cu peste 80% din totalul sumelor asumate la plată prin planul de reorganizare. În perioada de reorganizare, compania a reușit achitarea unui cuantum de peste 13,5 milioane de euro.

„Este important să înțelegem că insolvența nu înseamnă faliment, ci dimpotrivă, poate reprezenta soluția salvatoare dacă mecanismul este adoptat încă de la primele semne de dificultate. Unele procese sunt de lungă durată, cum a fost și cazul Selina, însă parcurgerea acestuia alături de un partener cu expertiză solidă, cum este CITR, facilitează reușita, mai ales atunci când se bucură de tot sprijinul creditorilor săi. Echipa CITR a avut un aport important în derularea procedurii Selina SRL, facilitând alinierea intereselor companiei cu cele a creditorilor, pentru a obține una dintre cele mai mari finanțări acordate unei companii aflate în insolvență”, a spus Călin Părău, Head of Commercial CITR.

Potrivit studiilor CITR, la nivel național sunt peste 13.000 de companii de impact aflate în diverse stadii de dificultate. Comerțul, construcțiile și industria prelucrătoare rămân cele mai afectate domenii în 2022. Companiile din aceste domenii reprezintă peste 60% din numărul total al firmelor intrate în insolvență în 2022.

Despre Selina

Selina este liderul pieței construcțiilor din vestul tarii. Grupul de Firme Selina (Selina, Trameco, Drumuri Bihor și Selina Invest) are peste 1.000 de angajați și deține peste 400 de utilaje, echipamente și unități de producție beton și asfalt.

Proiectele companiei includ, construcții de spitale, unități de învățământ, restaurări de monumente, autostrăzi, drumuri și poduri, căi ferate și piste aeroportuare.

Despre CITR

CITR este liderul pieței de insolvență și restructurare din România încă din 2008. Cu o experiență de peste 22 de ani pe piața insolvenței și peste 1.100 de proiecte gestionate de-a lungul timpului, CITR și distribuie anual între 80-100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile românești de impact.

Te-ar mai putea interesa și
Carburanții s-au scumpit din nou în benzinării. Cât costă benzina și motorina azi, 20 mai
Carburanții s-au scumpit din nou în benzinării. Cât costă benzina și motorina azi, 20 mai
Carburanții s-au scumpit azi, pentru a patra oară la rând, în benzinăriile din România. Cumulat, de la începutul acestei luni prețurile au crescut cu până la 16 bani pe litru...
Anunţ de selecţie pentru ocuparea a două posturi de membru în Consiliul de Administraţie al societăţii CCGT POWER Işalniţa S.A.
Anunţ de selecţie pentru ocuparea a două posturi de membru în Consiliul de Administraţie al societăţii CCGT POWER ...
Acest proces de selecţie se deruleaza în conformitate cu prevederile Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 ...
Vine reforma fiscală: Pensii și salarii înghețate, investiții mai mici, creșteri de taxe, dar și prelungirea PNRR. Bani europeni pentru armament și locuințe sociale. Când se instalează noul Guvern
Vine reforma fiscală: Pensii și salarii înghețate, investiții mai mici, creșteri de taxe, dar și prelungirea PNRR. ...
Președintele ales al României, Nicușor Dan, poartă deja discuții cu principalii actori politici, iar un nou guvern s-ar ...
Ministerul Agriculturii dă din nou drumul investițiilor la Casa Unirea. Vrea să construiască șapte centre logistice și a bugetat 1 milion de lei pentru studii de fezabilitate
Ministerul Agriculturii dă din nou drumul investițiilor la Casa Unirea. Vrea să construiască șapte centre logistice ...
După șase ani de pierderi și acumulare de datorii care au ajuns la 2,1 milioane de lei în 2023, SN Casa Unirea S.A., ...