ONT Carpaţi, falimentară, vrea din milioanele SIF Moldova. Se bat pe creanţele asupra statului

ONT Carpaţi, compania care a rămas în urma fostei glorii a turismului românesc, a chemat în judecată SIF Moldova, una dintre cele mai căutate firme de la Bursa din Bucureşti, pentru a contesta încasarea a peste 10 milioane de lei, în contul unei creanţe a SIF Moldova asupra Autorităţii de Administrare a Activelor Statului (AAAS, fosta AVAS).
Adrian N. Ionescu - lun, 04 nov. 2013, 10:37
ONT Carpaţi, falimentară, vrea din milioanele SIF Moldova. Se bat pe creanţele asupra statului

Firma ONT Carpaţi (ONZV, în faliment, delistată) a chemat în judecată SIF2 Moldova, „în calitate de pârât, în cererea având ca obiect de contestarea şi întoarcerea executării” sumei de peste 10 milioane de lei, „încasată de SIF Moldova (SIF2), urmare a realizării unei executări silite asupra conturilor AAAS” (Autoritatea de Administrare a Activelor Statului, fosta AVAS).

ONT Carpaţi este deţinută indirect de Bank of Cyprus, parteneră a Băncii Transilvania (are aproape 10% din acţiunile acesteia). La rândul său, Banca Transilvania este reprezentată în consiliul de administraţie al SIF2.

„SIF Moldova SA are mai multe creante asupra debitorului AAAS. În cadrul procesului de recuperare a creanţelor, SIF Moldova SA a intrat în concurs cu alţi creditori şi a executat parţial din sumele poprite”, explică Gabriel Lupaşcu într-un răspuns dat la întrebările ECONOMICA.NET şi Bursa.

În prezent, „ONT Carpati SA susţine că avea calitatea de creditor şi solicită anularea procesului verbal de executare din 2012 (privind suma executată de peste 10,05 milioane de lei, n.r.), pe considerentul că executorul judecătoresc, care se ocupa de executarea creanţei sale şi/sau executorul judecătoresc care a efectuat distribuirea sumei poprite nu l-au informat (pe reprezemntatmntul ONT, n.r.) şi nu a putut să-şi înscrie creanţa pentru a participa la distribuţia sumei”.

Ca urmare ONT vrea anularea proceselor verbale aferente executării silite „fără a contesta calitatea SIF Moldova SA de creditor al AAAS”, mai spune consilierul juridic al SIF2.

Implicarea SIF Moldova SA „este strict conjuncturală, fiind generată doar de calitatea de creditor al AAAS şi de faptul că a participat, alături de alţi creditori, la distribuirea sumelor prin procesul-verbal contestat de catre ONT Carpati SA.

De asemenea, precizam ca SIF Moldova SA nu are nicio legatură cu nicio altă persoana care figurează ca parte în dosarul respectiv”, se mai spune în răspunsul SIF2.

„În urma derulării litigiilor cu AAAS, SIF Moldova a recuperat până la data de raportare (în exerciţiile financiare precedente) peste 23,1 de milioane de lei. Sumele recuperate influentează veniturile şi profitul perioadei respective”, potrivit oficiallor SIF2.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Marca italiană de vehicule sport de lux Ferrari nu doar că menține tradiția motoarelor V12, dar a decis să menționeze asta clar în numele următorului său vehicul. Comercializat în variante......
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte să aibă "cele mai bune relaţii posibile cu America, indiferent de cine se află la putere", a declarat ...
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele au fost prima sursă de energie electrică a României
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele ...
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază, în prima zi de Paște, sub incredibilul ...
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Liga Anti-Defăimare (ADL) a tras un semnal de alarmă duminică - în raportul său global anual - asupra "nivelului fără ...