Bursele europene au deschis în scădere

Bursele europene au deschis în scădere, după datele sub estimări privind industria prelucrătoare din China şi publicarea minutei şedinţei de politică monetară din luna octombrie a Rezervei Federale a SUA, care a indicat că programul de achiziţii de obligaţiuni ar putea fi redus în următoarele luni.
Economica.net - joi, 21 nov. 2013, 09:40
Bursele europene au deschis în scădere

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,7% în primele minute de tranzacţionare, potrivit datelor Bloomberg.

Contractele futures pe indicele S&P 500 al bursei de la New York afişează o corecţie de 0,2%.

Monedele emergente sunt în scădere, cu rupia indiană la cel mai redus nivel din ultimii 4 ani şi jumătate, preţul petrolului a coborât cu 0,2%, iar randamentul de referinţă al obligaţiunilor guvernamentale germane cu maturitatea la 10 ani a urcat la 1,78%, cel mai ridicat nivel începând de săptămâna trecută.

Indicele Topix al bursei de la Tokyo a urcat cu 1%, după ce yenul a atins minimul ultimelor patru luni faţă de dolar, cursul urcând la 100,85 yeni/dolar. Celelalte burse asiatice au scăzut.

Un indice calculat de HSBC şi Markit privind industria prelucrătoare din China a coborât în noiembrie pentru prima dată în ultimele 4 luni, evoluând mai slab faţă de aşteptările analiştilor.

Banca Japoniei a menţinut dobânda de politică monetară şi măsurile de stimulare a economiei, după publicarea minutei şedinţei de politică monetară din octombrie a Rezervei Federale a Statelor Unite.

Cea mai puternică bancă centrală din lume a indicat că programul de achiziţii de obligaţiuni în valoare de până la 85 miliarde de dolari pe lună de pe piaţa secundară ar putea fi redus pe măsură ce situaţia economică se va îmbunătăţi.

Banca Centrală Europeană (BCE) ia în calcul reducerea dobânzii la depozite la o valoare negativă, de la 0% la -0,1%, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate discuţiilor.

Te-ar mai putea interesa și
BMW a vândut mai multe mașini, dar a înregistrat o scădere a veniturilor în primul trimestru din 2024
BMW a vândut mai multe mașini, dar a înregistrat o scădere a veniturilor în primul trimestru din 2024
Grupul german BMW a raportat pentru primul trimestru din 2024 o creștere ușoară a livrărilor de vehicule coroborată cu un mic recul al veniturilor și o marjă operațională în scădere....
China reafirmă de la Belgrad „prietenia invincibilă” cu Serbia
China reafirmă de la Belgrad „prietenia invincibilă” cu Serbia
Preşedintele chinez Xi Jinping a fost primit miercuri la Belgrad de omologul său sârb Aleksandar Vucic, înainte de discuţii ...
Centrokinetic achiziţionează 70% din firma care deţine clinica de recuperare medicală Socrates din Timişoara
Centrokinetic achiziţionează 70% din firma care deţine clinica de recuperare medicală Socrates din Timişoara
Isokinetic Sport, care operează centrele de recuperare Centrokinetic, a cumpărat aproximativ 70% din părţile sociale ...
Autostrada Nordului – Acord pentru realizarea documentaţiei pentru drumul de mare viteză Suceava-Gura Humorului, între CJ şi CNAIR
Autostrada Nordului – Acord pentru realizarea documentaţiei pentru drumul de mare viteză Suceava-Gura Humorului, ...
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, miercuri, acordul de parteneriat cu Compania ...