Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de mari în scădere, investitorii aşteptând şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale (Fed) americane, de la care ar putea primi indicii legate de momentul începerii retragerii măsurilor de stimulare a economiei, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 10 dec. 2013, 19:09
Acţiunile europene au închis în scădere

Indicele Stoxx 600 a coborât cu 0,6%, iar de la începutul lunii cu 3%, datele din economia SUA, peste aşteptările analiştilor, alimentând speculaţiile că Fed va reduce achiziţiile lunare de obligaţiuni mai devreme decât au anticipat.

Într-un sondaj Bloomberg din 6 decembrie, 34% dintre analiştii intervievaţi au estimat că Fed va reduce achiziţiile lunare de obligaţiuni, de 85 de miliarde de dolari, la şedinţa din 17-18 decembrie, în creştere de la 17% în noiembrie.

Congresul SUA are termen până pe 13 decembrie să ajungă la un acord referitor la buget, care să limiteze reducerile automate ale cheltuielilor aflate în prezent în vigoare din cauza incapacităţii politicienilor de a găsi un compromis.

Indicii naţionali au scăzut pe 12 din 18 pieţe de capital din Europa Occidentală. Indicele londonez FTSE 100 a pierdut 0,3%, CAC 40 al bursei din Paris 0,9%, iar DAX al bursei din Frankfurt 0,7%.

Componentele companiilor auto şi tehnologice în indicele Stoxx 600 au înregistrat cele mai mari scăderi, de peste 0,9%. Acţiunile Peugeot au coborât cu 4,9%, iar Nokia cu 2,4%.

Te-ar mai putea interesa și
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale miercuri dimineaţa, informează AFP....
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru ...
Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile ...
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Atât camioanele, cât şi autoturismele care au ales să iasă din ţară prin PTF Giurgiu, de 1 Mai, au de aşteptat 60 ...
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
În anul 2023, 7,1% din persoanele angajate din Uniunea Europeană au lucrat cel puţin 49 de ore pe săptămână la principalul ...