Top constructori autostrăzi: Strabag, UMB și Pizzarotti au avut cele mai mari progrese în septembrie

Topul constructorilor de autostrăzi este dominat și în luna septembrie de compania Strabag, care a înregistrat cel mai mare progres pe șantierele de autostrăzi din România, cu lucrările la A3 Chețani - Câmpia Turzii. Pe podium se mai află grupul UMB și constructorul italian Pizzarotti, cu lucrări la Drumul Expres Craiova - Pitești (DEx12) și, respectiv, Autostrada Moldovei (A7).
Anemona Andone - Dum, 22 oct. 2023, 21:52
Top constructori autostrăzi: Strabag, UMB și Pizzarotti au avut cele mai mari progrese în septembrie

Strabag este liderul clasamentului constructorilor de autostrăzi pentru a treia lună la rând, după un avans semnificativ, de 15 puncte procentuale pe lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3). Constructorul, hotărât să dea în trafic acest lot până la finalul anului, a ajuns la un stadiu de 75% pe contractul de finalizare a lucrărilor.

A doua poziție în clasament revine UMB, care a raportat un progres de 8 puncte procentuale, după două luni, pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Și acest tronson, care ar urma să fie dat în trafic în 2023, este executat în proporție de 84%.

Strabag revine în top, cu un avans de 7 puncte procentuale pe drumul de mare viteză ce va conecta Oradea la A3 Biharia. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns aici la 77%.

Topul continuă cu asocierea Pizzarotti – Retter, care a raport un progres de 5 puncte procentuale pe lotul 1 Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploiești – Buzău (A7). Cel mai avansat lot din A7, finanțată prin PNRR, este astfel la un grad de execuție de 27,50%.

Tot un progres de 5 puncte procentuale a înregistrat și UMB, după două luni, pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești. Gradul de execuție pe acest ultim lot al DEx12 a ajuns la 30%.

Mai departe, tot UMB a raportat un avans de 4 puncte procentuale pe lotul 3 Rm Sărat – Mândrești Munteni al Autostrăzii Buzău – Focșani (A7), realizat în proporție de 22%.

Pe următoarea poziție se află constructorul italian WeBuild, cu un progres de 3,91 puncte procentuale pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești (A1). Astfel, a fost depășit oficial gradul de execuție de 50%.

În clasament urmează constructorul turc Alsim Alarko, ce a înregistrat un avans de 3,9 puncte procentuale pe lotul 1 Glina – Vidra al A0 Sud. Contractul pentru acest lot este realizat în proporție de peste 78%.

Tot Alsim Alarko ocupă și următorul loc, cu un progres de 3,5 procentuale pe lotul 2 Vidra – Bragadiru al A0 Sud. Gradul de realizare a acestui contract a ajuns la 94%, termenul de inaugurare a tronsonului de 10 km dintre DN5 și DN6 fiind tot mai aproape.

Aproape de inaugurare se află și lotul 2 al A0 Nord, construit de UMB, unde gradul de execuție a ajuns la 90%, după un avans de 3 puncte procentuale. Rămâne de văzut când vor fi inaugurați efectiv primii kilometri din Autostrada Bucureștiului (A0).

Firmele lui Dorinel Umbrărescu au mai raportat progrese de 3 puncte procentuale și pe șantierul Drumului Expres Brăila – Galați (ajuns la 74%) și pe A7 Mândrești Munteni – Focșani (24%).

Tot cu 3 puncte procentuale a avansat și asocierea Coni – Trace pe lotul 2 Mizil – Pietroasele al Autostrăzii Buzău – Focșani (A7), ajungând la un grad de execuție de 22,50%.

În continuarea clasamentului, UMB revine cu un avans de 2,63 puncte procentuale pe lotul 4 al A0 Nord, unde lucrările sunt realizate în proporție de aproape 14%.

Grupul controlat de Umbrărescu a avut progrese de 2 puncte procentuale și pe loturile A7 Buzău – Vadu Pașii și Vadu Pașii – Rm Sărat, ajunse la un grad de execuție de 22%.

Pe restul șantierelor monitorizate, progresele au fost mai mici de 2 puncte procentuale, fie nu au fost raportate/înregistrate.

 

FOTO – VIDEO: A3, Chețani – Câmpia Turzii, antreprenor: asocierea Strabag – Geiger (sursa: YouTube FlyDrone)

Te-ar mai putea interesa și
Miniștrii de Finanțe din UE au căzut de acord asupra noilor reguli privind rambursarea mai rapidă a banilor proveniți din dubla impunere
Miniștrii de Finanțe din UE au căzut de acord asupra noilor reguli privind rambursarea mai rapidă a banilor proveniți ...
Miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană, reuniţi marţi la Bruxelles, au convenit asupra unor noi reguli menite să ajute investitorii la recuperarea sumelor în caz de dublă impunere,......
Hidroelectrica raportează un profit de peste 1,32 de miliarde de lei pentru primele trei luni din an, în scădere 23%
Hidroelectrica raportează un profit de peste 1,32 de miliarde de lei pentru primele trei luni din an, în scădere 23%
Grupul Hidroelectrica a înregistrat în primele trei luni ale anului în curs un profit net în scădere cu 23%, la 1,326 ...
Banca Angliei ar putea decide luna viitoare să reducă dobânda de referință, în contextul evoluțiilor de pe piața forței de muncă
Banca Angliei ar putea decide luna viitoare să reducă dobânda de referință, în contextul evoluțiilor de pe piața ...
Nivelul salariului reglementat în Marea Britanie a crescut mai mult decât se estima în primul trimestru din 2024, dar ...
ANCOM: Viteza medie de download pentru internetul fix a crescut cu 10% anul trecut față de 2022
ANCOM: Viteza medie de download pentru internetul fix a crescut cu 10% anul trecut față de 2022
Utilizatorii de internet din România au înregistrat anul trecut o viteză medie de download de 587 Mbps pentru internetul ...