Cluj: Un avion care transporta o echipă medicală s-a prăbuşit între Abrud şi Câmpeni

Un avion care transporta o echipă medicală s-a prăbuşit luni între Abrud şi Câmpeni, a declarat pentru AGERPRES secretarul de stat Raed Arafat.
Economica.net - lun, 20 ian. 2014, 15:38
Cluj: Un avion care transporta o echipă medicală s-a prăbuşit între Abrud şi Câmpeni

Potrivit coordonatorului Programului Naţional de Transplant, Victor Zota, la bordul avionului se afla o echipă medicală care se îndrepta către Oradea.

‘Toţi sunt în viaţă, şi membrii echipei medicale, şi pilotul. Medicii erau de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Oradea’, a precizat Zota.

Accidentul a avut loc în zona comunei Beliş, iar viceprimarul localităţii, Mariana Ciumăfai, a precizat că accidentul a avut loc într-o zonă împădurită.

Avionul, care aparţine Agenţiei Naţionale de Transplant, decolase de pe Aeroportul Băneasa din Bucureşti şi se îndrepta spre Oradea, unde medicii urmau să participe la o operaţie de transplant.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a declarat, pentru AGERPRES, că în jurul orei 16.30 a fost primit un apel pe numărul de urgenţă 112 prin care o persoană anunţa că avionul s-a prăbuşit şi că erau şapte persoane la bord.

‘Persoana respectivă a spus că nu poate vorbi mult la telefon, pentru că acordă primul ajutor. A spus că e un avion de mici dimensiuni cu şapte persoane la bord şi că nu poate vorbi pentru că trebuie să acorde primul ajutor. Am trimis echipaje de prim ajutor, avem două maşini 4×4 de prim ajutor. Mai avem şi alte echipaje care le urmează’, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Directorul operaţional al Aeroportului internaţional ‘Avram Iancu’ Cluj, Liviu Pop, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost anunţat telefonic de accident, că nu cunoaşte detalii şi că din datele sale avionul nu era planificat să aterizeze pe aeroportul clujean.

 

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...