Catherine Ashton va merge din nou în Ucraina săptămâna viitoare

Şeful diplomaţiei europene Catherine Ashton a anunţat vineri că va efectua o nouă vizită la Kiev săptămâna viitoare, pentru a contribui la rezolvarea crizei politice din Ucraina.
Economica.net - sâm, 01 feb. 2014, 08:45
Catherine Ashton va merge din nou în Ucraina săptămâna viitoare

„Situaţia din Ucraina este foarte îngrijorătoare şi mă voi întoarce la Kiev săptămâna viitoare, în numele Uniunii Europene”, a declarat Ashton, după o întâlnire cu opozantul ucrainean Arseni Iaţeniuk, cu ocazia Conferinţei pentru Securitate de la München, informează MEDIAFAX.

Săptămâna aceasta, Ashton a efectuat deja o vizită la Kiev, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai puterii şi opoziţiei, îndemnând la încetarea „violenţei”.

„Sunt alarmată de violenţa şi cazurile de intimidare şi tortură” din Ucraina, a afirmat şefa diplomaţiei europene. „În special, sunt îngrozită de tratamentul crud şi torturile la care a fost supus Dmitro Bulatov, precum şi de informaţiile potrivit cărora s-a încercat arestarea lui pe patul de spital. Acest lucru este total inacceptabil şi trebuie să înceteze imediat”, a adăugat ea.

Activist ucrainean, în vârstă de 35 de ani, foarte activ împotriva preşedintelui Viktor Ianukovici, Dmitro Bulatov a fost răpit şi torturat timp de o săptămână, înainte de a fi găsit abandonat într-o pădure. Potrivit poliţiei, el va fi plasat în arest la domiciliu.

Iaţeniuk împreună cu alţi lideri ai opoziţiei urmează să se întâlnească sâmbătă, la München, cu secretarul de Stat american, John Kerry.

Te-ar mai putea interesa și
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Emmanuel Macron recomandă orașul bulgar Varna printre destinațiile turistice de top
Oraşul bulgar Varna (de la Marea Neagră) se numără printre destinaţiile europene de top pe care preşedintele francez Emmanuel Macron le recomandă oamenilor să le viziteze, într-o postare......
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ziua în care este organizată „Noaptea Muzeelor”
Angajații din Cultură ies în stradă astăzi și vor protesta în fața Ministerului Culturii și a Guvernului chiar în ...
Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Mass-Media „CulturMedia” – CNS Cartel ALFA a anunțat că va ...
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Opt marinari au fost salvați și trei sunt dați dispăruți
Update: Un elicopter militar a fost trimis în căutarea marinarilor dispăruți. O navă s-a scufundat în Marea Neagră, ...
Update: Un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române execută o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, ...
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo celebrează prima victorie la Mille Miglia cu Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport
Alfa Romeo a prezentat ediții speciale pentru Giulia și Stelvio. Variantele Quadrifoglio Super Sport sunt limitate la 275 ...