Mihai Pește, șeful Rețele Electrice România (fostele E-Distibuție), a fost ales membru în boardul EU DSO Entity

Mihai Pește, șeful celor trei companii de disttribiție Rețele Electrice din România – fostele E-Distriibuție Enel preluate de PPC – a fost numit membru în boardul EU DSO Entity, asociația europeană a distribuitorilor de energie electrică, cu 900 de companii membre. 
Mihai Nicuţ - mie, 21 feb. 2024, 10:25
Mihai Pește, șeful Rețele Electrice România (fostele E-Distibuție), a fost ales membru în boardul EU DSO Entity

“În prezent, domnul Pește este director general al companiilor de distribuție a energiei electrice Rețele Electrice Muntenia S.A. din România. Și-a petrecut o mare parte din carieră cultivându-și cunoștințele vaste despre rețelele de distribuție a energiei electrice. Suntem încântați să îi urăm bun venit în consiliul de administrație și așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea noastră!”, arată EU DSO Entity într-o postare pe pagina de LinkedIn.

DSO Entity a fost înființată oficial în iunie 2021, primind mandatul oficial din partea Comisiei Europene pentru a contribui la impulsionarea tranziției energetice a Europei, prin Pachetul pentru Energie Curată. Asociația numără peste 900 de companii de distribuție din Europa, din toate statele membre, care asigură energia electrică pentru circa 250 de milioane de consumatori.

Mihai Pește este Director General al companiilor de distribuție a energiei electrice PPC din România  – funcție pe care o ocupă din toamna anului trecut, după ce anterior a condus E-Distribuție Muntenia și operațiunile de distribuție a energiei electrice ale Enel în Rio de Janeiro, Brazilia, precum și departamentul de dezvoltare a rețelei de distribuție a grupului Enel în Brazilia, între 2020 și 2023.

Pește s-a alăturat companiilor Enel în România în vara anului 2006, în rolul de inginer proiectant de rețele electrice. A urmat ulterior un program intens de dezvoltare managerială, astfel că, după 2011, timp de peste zece ani, a gestionat rețelele de distribuție din Ilfov și București, și a coordonat (după 2015) distribuția de energie electrică în regiunea Muntenia.

În 2004, a absolvit Facultatea de Inginerie Electrică de la Universitatea Transilvania din Brașov, iar astăzi este unul dintre specialiștii de top din România în domeniul energiei.

Te-ar mai putea interesa și
Costurile cu ora de manoperă la reparațiile auto au crescut în medie cu 36%. Cât a ajuns să coste ora de manoperă, în funcție de marca mașinii și de județ – analiză BAAR
Costurile cu ora de manoperă la reparațiile auto au crescut în medie cu 36%. Cât a ajuns să coste ora de manoperă, ...
Costurile medii cu ora de manopera pentru reparatiile auto inregistrează o crestere semnificativă , conform unei analize recente realizate de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România......
Doar o treime dintre români (34%) sunt fericiţi la locul de muncă – analiză
Doar o treime dintre români (34%) sunt fericiţi la locul de muncă – analiză
Doar o treime dintre români (34%) sunt fericiţi la locul de muncă, aceştia menţionând că desfăşoară activităţi ...
Stellantis a inclus România în primul val de state care vor putea comanda modele Leapmotor
Stellantis a inclus România în primul val de state care vor putea comanda modele Leapmotor
Grupul Stellantis va începe în septembrie să vândă vehicule electrice ale partenerului său chinez Leapmotor în nouă ...
Chiriţoiu: Monitorizăm constant preţurile produselor de bază. Verificăm dacă unii comercianţi au crescut preţurile nelegitim
Chiriţoiu: Monitorizăm constant preţurile produselor de bază. Verificăm dacă unii comercianţi au crescut preţurile ...
Consiliul Concurenţei monitorizează constant preţurile produselor de bază şi verifică dacă unii comercianţi au crescut ...