Fabrica Norada, producătorul mărcii de haine Seroussi, fondată de omul de afaceri Joseph Seroussi, s-a închis

Fabrica Norada, parte din grupul de firme fondate de Joseph Seroussi, unde s-au produs costumele marca Seroussi, şi-a încetat activitatea, iar firma prin care a operat şi-a schimbat obiectul de activitate din producţie în comerţ în magazine, reiese dintr-o decizie recentă a acţionarilor obţinută de Economica.net.
Economica.net - vin, 01 mart. 2024, 16:27
Fabrica Norada, producătorul mărcii de haine Seroussi, fondată de omul de afaceri Joseph Seroussi, s-a închis

La 9 ianuarie 2024, acţionarii Norada au decis reducerea capitalului social cu peste 9 milioane de lei şi restituirea către acţionari a unei cote părţi din aporturi, proporţional cu reducerea de capital, conform deciziei firmei obţinute de Economica.net.
După această operaţiune, capitalul social al Norada e de 101.260 de lei.
Firma şi-a schimbat obiectul de activitate din producţie în comerţ cu amănuntul, în magazine, al produselor textile.
Reducerea masivă de capital se datorează încetării activităţii de producţie a firmei Norada, vânzării imobilelor care aparţin fabricii şi a unor echipamente şi utilaje de producţie, reiese din decizia acţionarilor obţinută de Economica.net.

Firma e controlată de Nalsa Limited cu peste 82% din capitalul social şi de Ramona Ruth Seroussi, cu 11,3% din firmă.

Produsele marca Seroussi se vând în magazinele cu acelaşi nume din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Brăila, Odorheiu Secuiesc, Timişoara şi Tîrgu-Mureş şi în magazinul online Seroussi.ro.
Costumele Seroussi sunt fabricate din stofe din lână în combinaţie cu mătase sau mohair.

Norada SA e firma prin care a operat fabrica de costume pentru bărbaţi din Odorheiu Secuiesc, parte a grupului J&R Enterprises. Din grup mai fac parte firmele Ikos Conf din Odorheiu Secuiesc şi Serconf din Botoşani.

Norada a avut o cifră de afaceri netă de aproximativ 20 de milioane de lei în 2022, cu circa 56% mai mare decât cea din 2021. Firma a avut profit net de 1,6 milioane de lei în 2022, după ce în 2021 şi în 2020 a mers în pierdere, arată bilanţurile comparate de Economica.net. Norada a lucrat cu un număr mediu de 43 de salariaţi, în scădere cu 8 oameni faţă de nivelul anului 2021.

Fondatorul afacerilor aflate sub umbrela brandului Seroussi este suedezul Joseph Seroussi care a deschis prima sa firmă din România J&R Enterprises în 1990, devenind unul dintre cei mai mari investitori în industria textilă.

Sursă foto:://www.jaren.ro/

Fabrica Norada a fost numită după cele trei fete ale lui Seroussi: Nora, Ramona şi Delilah şi a fost construită între anii 1993 şi 1994.

În 2005, fabrica a lucrat cu un număr mediu de peste 1.400 de salariaţi. În 2020, ultimul an în care firma Norada mai avea activităţi de producţie, a lucrat cu peste 500 de salariaţi. În 2021, firma şi-a schimbat obiectul de activitate în comerţ cu îmbrăcăminte şi a raportat la Finanţe un număr mediu de 51 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Energia anilor 2021 din jurul Gamestop, reprodusă și în 2024. Ce a stat, de fapt, la baza efervescenței din piață?
Energia anilor 2021 din jurul Gamestop, reprodusă și în 2024. Ce a stat, de fapt, la baza efervescenței din piață?
Febra speculativă a Gamestop și altor acțiuni „meme" de la începutul anului 2021 pare, cu claritatea privirii în urmă, că se putea întâmpla doar atunci, având în vedere schimbările......
Atentat – Premierul Slovaciei Robert Fico a fost împuşcat (Video)
Atentat – Premierul Slovaciei Robert Fico a fost împuşcat (Video)
Premierul social-democrat slovac Robert Fico a fost rănit prin împuşcare miercuri după o reuniune guvernamentală desfăşurată ...
Ce spune Ciolacu despre înzestrarea militară a României pe componenta navală
Ce spune Ciolacu despre înzestrarea militară a României pe componenta navală
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la Constanţa, întrebat despre înzestrarea militară pe componenta navală, ...
Inflaţia anuală va coborî la 6% la sfârşitul trimestrului 2 din 2024 –  BNR
Inflaţia anuală va coborî la 6% la sfârşitul trimestrului 2 din 2024 – BNR
Banca Naţională a României anticipează că rata anuală a inflaţiei va coborî la 6% la finalul trimestrului II din ...