Unfriend pe Facebook. Ce nu ştiai despre cel mai controversat buton

Înainte de a folosi funcţia de unfriend a Facebook trebuie să ştiţi faptul că, în majoritatea cazurilor, întrebuinţarea sa duce la ruperea iremediabilă a relaţiilor din viaţa reală.
Economica.net - vin, 07 feb. 2014, 11:04
Unfriend pe Facebook. Ce nu ştiai despre cel mai controversat buton

Doctorul Jennifer Bevan, profesor de comunicare de la Universitatea Chapman, a decis să analizeze în detaliu acest fenomen. În asociere cu doi studenţi ai universităţii ea a reuşit să descopere ce simt de fapt persoanele care primesc unfriend şi de ce este folosită această funcţie.

La studiu au participat 547 de respondenţi şi s-a descoperit faptul că, în general, conflictul este cu atât mai mare cu cât cele două persoane au avut relaţii mai apropiate.

Mai mult, se pare că este foarte important şi cine a iniţiat contactul original. Sentimentul negativ este mai intens dacă cel care a iniţiat primul contact pe Facebook este şters de către cel care a acceptat invitaţia de prietenie.

Butonul de Unfriend este folosit de cele mai multe ori din cauza a ceea ce s-a întâmplat offline, şi nu datorită conţinutului postărilor sau a comentariilor nepoliticoase, anunţă AllFacebook. Iată însă mai jos mai multe detalii

De ce folosesc utilizatorii Facebook butonul de unfriend?

Dintre cei 547 de participanţi la studiu, 167 susţin că l-au folosit din cauza unui conflict off-line, 100 au declarat că l-au utilizat pentru că între ei şi acele persoane nu a existat nici măcar un contact minim, 84 de oameni au răspuns că nu ştiu de ce l-au folosit, iar restul de 11 au afirmat că au preferat să rupă prietenia online datorită postărilor.

Dintre participanţii care au declarat că ştiu cine i-a scos din lista de prieteni, 116 spun că aceştia erau doar amici formali, 95 au răspuns că erau doar cunoştinţe, în timp ce 54 susţin că au fost eliminaţi din lista de către fostul iubit/fosta iubită. 33 afirmă că au primit unfriend de la prietenul unui alt prieten, iar restul de 20 mărturisesc că au fost că fost scoşi din listă din lista chiar de unii membrii de familie.

Te-ar mai putea interesa și
Dispare al doilea magazin Cora deschis în România. Supernova redeschide București Lujerului și Constanța Brătianu sub sigla Supernova unde fostele Cora vor opera sub brandul Carrefour
Dispare al doilea magazin Cora deschis în România. Supernova redeschide București Lujerului și Constanța Brătianu sub ...
Centrele Cora Lujerului și Cora Constanța Brătianu au fost renovate și redenumite Supernova București Lujerului și Supernova Constanța, anunță compania.De asemenea, fostul hypermarket Cora......
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
O nouă criză în Europa? Îngrăşămintele, noul produs rusesc de care Europa este dependentă – Financial Times
Europa se îndreaptă pe nesimţite în poziţia în care va fi dependentă de îngrăşămintele ruseşti, la fel cum a ...
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Planuri de extindere a două magistrale de metrou, M3 și M5. Unde ar putea ajunge
Primăria Sectorului 6 spune că este în discuții cu Metrorex și cu Guvernul pentru extinderea spre ieșirile din oraș ...
Petrom se retrage din Georgia
Petrom se retrage din Georgia
OMV Petrom a anunțat că se retrage din Georgia, acolo unde avea concesionat un câmp offshore unde nu începuse încă ...