Cum se folosește aplicația dedicată magazinelor care colectează manual ambalaje cu garanție. Ghid RetuRO

Comercianții care colectează manual ambalajele pentru care se percepe garanția de 50 de bani au la dispoziție, de la finele lunii martie, o aplicația dedicată. Aceasta se poate utiliza gratuit și este disponibilă atât pentru dispozitive cu sistem de operare Android, cât și iOS.
Alina Stanciu - lun, 15 apr. 2024, 11:44
Cum se folosește aplicația dedicată magazinelor care colectează manual ambalaje cu garanție. Ghid RetuRO

De luna trecută, comercianții care colectează manual ambalaje au la dispoziție o aplicație creată de RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție Returnare, prin care pot scana codul de bare al ambalajelor atunci când acestea sunt returnate de către clienți, anunță compania.

Astfel, magazinele pot verifica  rapid că ambalajele pe care le primesc sunt conforme cu specificațiile SGR, adică au imprimate pe etichetă logo-ul „Ambalaj cu garanție” și codul de bare specific SGR.

De asemenea, prin intermediul funcției „înregistrați o comandă de ridicare” disponibilă în aplicație, comercianții pot solicita către RetuRO ridicarea ambalajelor colectate de la punctul de returnare pe care îl gestionează, reducând timpul și eficientizând spațiul necesar depozitării sacilor cu ambalaje colectate. Comanda se validează pentru minimum trei saci și va fi confirmată printr-un  mesaj de confirmare.

 Aplicația RetuRO este gratuită pentru comercianți și este disponibilă pentru descărcare în App Store pentru dispozitivele iOS și în Google Play pentru cele Android. Utilizatorii vor putea identifica aplicația atât prin logo-ul RetuRO  cât și prin numele aplicației, “RetuRO”.

Aplicația poate fi accesată de comercianți doar dacă aceștia au finalizat procedura de înregistrare în sistem, au semnat contractul cu RetuRO, au finalizat înregistrarea punctelor de colectare și au optat pentru colectarea manuală a ambalajelor SGR.

Cum se folosește aplicația

Înainte de a descărca aplicația RetuRO, sunt necesare câteva setări pe care comercianții trebuie să le facă din contul lor pe platforma SGR.

Utilizatorii se pot autentifica în aplicație folosind contul lor de comerciant (administrator) sau de vânzător (rol nou introdus în platformă) de pe platforma portal.returosgr.ro. După conectare, utilizatorii sunt ghidați să aleagă punctul de returnare declarat, folosind ID-ul punctului de vânzare disponibil în contul lor de utilizator.

Pașii sunt următorii:

  • vă autentificați în profilul de Comerciant în portalul SGR și selectați secțiunea Utilizatori.
  • selectați secțiunea Utilizatori și butonul Adaugă, unde trebuie să introduceți numele, prenumele și adresa de email a persoanei care va avea acces la unul sau mai multe puncte de colectare.
  • Selectați rolul de „Salesman” din lista câmpului „Role” afișat mai jos și apoi finalizați apăsând butonul „Trimiteți”.
  • Repetați aceeași pași pentru toți utilizatorii pe care doriți să îi setați Punctelor de Colectare. Se pot selecta maximum două persoane per Punct de Colectare.
  • Toți utilizatorii noi adaugați cu rolul de “Salesman” vor primi un email de activare al contului unde va fi necesar să urmeze pașii din email și să seteze o parolă.
  •  După ce ați adăugat toți utilizatorii doriți rolului de Salesman, mergeți în Profilul dvs de Comerciant la secțiunea Puncte de Colectare, selectați un punct de colectare aflat în status Inregistrat și dați click pe butonul verde cu simbolul creionului.
  • Mergeți la secțiunea Persoane de Contact și asigurați-vă că adăugați datele de contact și adresa de email a persoanelor cărora le-ați adăugat rolul de Salesman, dupa care dați click pe butonul Salvare din josul paginii.
  • Repetati aceeasi cei 2 pasi de mai sus pentru fiecare punct de colectare pentru care doriti sa adaugati un utilizator cu rolul de Salesman.

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A.  este o companie ce funcționează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).

Te-ar mai putea interesa și
Când ajung oficial marile proiecte de autostrăzi în „curtea” CNIR
Când ajung oficial marile proiecte de autostrăzi în „curtea” CNIR
Marile proiecte de autostrăzi, precum A3 Ploiești – Brașov și A13 Brașov – Bacău, urmează să fie preluate oficial de către noua Companie Națională de Investiții Rutere (CNIR) după......
Rashid Abdulla, CEO DP World: Vrem să facem din România un turn de control în regiune. Vrem să ne extindem și cu proiecte logistice în jurul Bucureștiului și la granița cu Ungaria
Rashid Abdulla, CEO DP World: Vrem să facem din România un turn de control în regiune. Vrem să ne extindem și cu proiecte ...
DP World, unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume, vede în Portul Constanța vedeta Mării Negre. Cu linie ...
Statele Unite sancționează noi persoane și companii implicate în transferul de arme din Coreea de Nord în Rusia
Statele Unite sancționează noi persoane și companii implicate în transferul de arme din Coreea de Nord în Rusia
Statele Unite au anunţat joi sancţiuni împotriva a două persoane din Rusia şi a trei companii ruse pe care le acuză ...
ANOFM va organiza două proiecte majore de formare profesională, finanțate din Fondul Social European, în valoare de 86 de milioane de euro
ANOFM va organiza două proiecte majore de formare profesională, finanțate din Fondul Social European, în valoare de 86 ...
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat, joi, în cadrul unor discuţii cu reprezentanţii Dacia, că, prin Agenţia ...