Ungaria a vândut 2.200 de obligaţiuni de rezidenţă în China

Un număr de 2.200 de obligaţiuni guvernamentale speciale, care permit o accelerare a procedurilor pentru obţinerea cetăţeniei ungare, au fost vândute până acum în China, dintre care 1.800 de obligaţiuni au fost vândute numai în acest an, a declarat marţi directorul companiei care vinde astfel de obligaţiuni în China şi Vietnam, Lian Wang, transmite MTI.
Economica.net - mie, 05 nov. 2014, 06:43
Ungaria a vândut 2.200 de obligaţiuni de rezidenţă în China

Potrivit lui Lian Wang, sumele generate până acum de pe urma vânzării obligaţiunilor speciale au adus Ungariei investiţii directe de capital în valoare de 500 de milioane de euro, scrie Agerpres.

De asemenea, Lian Wang a mai spus că programul demarat de Ungaria are mai multe avantaje competitive în comparaţie cu alte programe demarate de alte state din UE, precum Grecia sau Bulgaria: valoarea obligaţiunilor ungare este mai mică decât cea de 500.000 de euro cerută pentru obligaţiunile concurenţilor iar deţinerea cetăţeniei ungare permite libera circulaţie în spaţiul Schengen.

Potrivit unui act legislativ adoptat de Parlamentul de la Budapesta la finele lui 2012, străinii care cumpără obligaţiuni guvernamentale în valoare de cel puţin 250.000 de euro vor primi dreptul de rezidenţă în Ungaria.

Ungaria are de rambursat mai multe miliarde de euro în următorii ani şi analizează diferite modalităţi de refinanţare a datoriilor. Planurile includ vânzarea de obligaţiuni pe piaţa internă şi atragerea de investitori importanţi din Asia.

Te-ar mai putea interesa și
BCR participă în programul IMM PLUS
BCR participă în programul IMM PLUS
Banca Comercială Română participă în programul IMM PLUS, care în 2024 beneficiază de un plafon de garantare de aproximativ 11 miliarde de lei, prin IMM România Plus, Agro Plus, IMM Prod Plus,......
Companiile Rețele Electrice organizează o licitație pentru cumpărarea de cabluri și conductoare în valoare de circa 190 de milioane de lei
Companiile Rețele Electrice organizează o licitație pentru cumpărarea de cabluri și conductoare în valoare de circa ...
Cele trei companii Rețele Electrice anunță că au inițiat o licitație publică pe platforma SEAP, în valoare maximă ...
Romgaz și-a deschis firmă de furnizare a gazelor în Republica Moldova
Romgaz și-a deschis firmă de furnizare a gazelor în Republica Moldova
Romgaz are o nouă sucursală în Republica Moldova, Sucursala Chișinău de furnizare gaze naturale, și urmează să ia ...
Animawings concurează TAROM pe trei rute interne cu prețuri de la 25 de euro
Animawings concurează TAROM pe trei rute interne cu prețuri de la 25 de euro
AnimaWings, compania aeriană deținută integral de frații Cristian și Marius Pandel, proprietarii agenției de turism ...