Poziţia Uniunii Europene a precipitat criza în Ucraina – Lavrov

Poziţia Uniunii Europene a împiedicat evitarea unei crize în Ucraina, a declarat joi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în cursul unei şedinţe plenare a Consiliului miniştrilor afacerilor externe din OSCE, la Basel, în Elveţia, potrivit Ria Novosti.
Economica.net - vin, 05 dec. 2014, 08:55
Poziţia Uniunii Europene a precipitat criza în Ucraina - Lavrov

‘Drama ucraineană ar fi putut fi evitată în urmă cu un an, în cursul întâlnirii noastre la Kiev. Dar Bruxellesul s-a opus categoric dialogului tripartit între Ucraina-UE şi Rusia, obligând Kievul să-şi încalce angajamentele asumate în cadrul Tratatului privind zona de liber schimb a CSI’, a indicat Lavrov.

‘Colegii noştri occidentali au susţinut chiar o lovitură de stat anticonstituţională, au închis ochii asupra scindării societăţii ucrainene şi a violenţelor ultranaţionaliştilor care doreau să supună poporul ucrainean ideologiei lor’, a mai spus el, evocând evenimentele din iarnă în capitala Ucrainei.

Încercările de a demonstra că numai în NATO şi UE sunt posibile securitatea şi prosperitatea şi astfel de a arăta inutilitatea OSCE sunt distructive, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

‘Sunt nocive încercările de a demonstra că numai NATO şi UE deţin monopolul asupra adevărului şi că numai în rândurile lor se poate obţine securitate şi prosperitate. Dacă urmăm această logică, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa ar trebui închisă’, a afirmat ministrul rus de externe, subliniind că Moscova nu este de acord cu o astfel de abordare.

Te-ar mai putea interesa și
Companiile Rețele Electrice organizează o licitație pentru cumpărarea de cabluri și conductoare în valoare de circa 190 de milioane de lei
Companiile Rețele Electrice organizează o licitație pentru cumpărarea de cabluri și conductoare în valoare de circa ...
Cele trei companii Rețele Electrice anunță că au inițiat o licitație publică pe platforma SEAP, în valoare maximă cumulată de circa 190 de milioane de lei (fără TVA), pentru achiziția de......
Romgaz și-a deschis firmă de furnizare a gazelor în Republica Moldova
Romgaz și-a deschis firmă de furnizare a gazelor în Republica Moldova
Romgaz are o nouă sucursală în Republica Moldova, Sucursala Chișinău de furnizare gaze naturale, și urmează să ia ...
Animawings concurează TAROM pe trei rute interne cu prețuri de la 25 de euro
Animawings concurează TAROM pe trei rute interne cu prețuri de la 25 de euro
AnimaWings, compania aeriană deținută integral de frații Cristian și Marius Pandel, proprietarii agenției de turism ...
Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 1,37 miliarde de lei de la bănci – 16.05.2024, date BNR
Ministerul Finanţelor a împrumutat peste 1,37 miliarde de lei de la bănci – 16.05.2024, date BNR
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 1,375 miliarde de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de ...