Washingtonul ameninţă Rusia cu noi sancţiuni, salută deciziile UE

Statele Unite au ameninţat joi Rusia cu noi sancţiuni dacă Moscova va continua să sprijine rebeliunea din Ucraina şi a salutat noile măsuri adoptate de UE, potrivit AFP.
Economica.net - joi, 29 ian. 2015, 21:00
Washingtonul ameninţă Rusia cu noi sancţiuni, salută deciziile UE

Acordul dintre miniştrii europeni de externe de a extinde sancţiunile deja existente ‘este un semn suplimentar că evenimentele din ultimele zile şi săptămâni sunt absolut inacceptabile şi vor avea noi consecinţe’, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, referindu-se la recentele atacuri din estul Ucrainei.

Reuniunea miniştrilor europeni, desfăşurată joi la Bruxelles, ‘a tradus prin importante sancţiuni eforturile în curs de câteva luni’, a adăugat diplomata americană, precizând că este vorba despre ‘o avansare pozitivă’.

Cu toate acestea, Jennifer Psaki nu a indicat când Statele Unite vor introduce o nouă serie de sancţiuni şi nici pe cine vor viza.

‘Uneori adăugăm nume, uneori sectoare sau întreprinderi, la fel şi în UE’, a afirmat ea, cu referire la listele negre. ‘Vom continua să studiem cine va urma’, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Marţi, preşedintele american, Barack Obama, şi cancelarul german, Angela Merkel, ‘au căzut de acord’, cu prilejul unei discuţii telefonice, asupra faptului că Rusia va trebui ‘să îşi asume responsabilitatea’ ‘sprijinului material acordat separatiştilor’ proruşi în estul Ucrainei, a anunţat Casa Albă.

De asemenea, Barack Obama a atras atenţia că studiază ‘toate opţiunile’ pentru a pune capăt conflictului din Ucraina şi în care Rusia dezminte orice implicare.

Te-ar mai putea interesa și
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis trei persoane la Odesa
Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, în sud-vestul Ucrainei, au informat autorităţile locale miercuri dimineaţa, informează AFP....
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe
Plăți pentru fermieri de 119 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru ...
Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile ...
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Timp de aşteptare de 60 de minute la ieşirea din ţară prin PTF Giurgiu
Atât camioanele, cât şi autoturismele care au ales să iasă din ţară prin PTF Giurgiu, de 1 Mai, au de aşteptat 60 ...
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
Ponderea muncitorilor care muncesc peste 49 de ore pre săptămână este mai mică în România decât în UE
În anul 2023, 7,1% din persoanele angajate din Uniunea Europeană au lucrat cel puţin 49 de ore pe săptămână la principalul ...