A 27-a zi de proteste în Piaţa Victoriei. Oamenii au realizat din hârtii colorate, luminate cu telefoanele mobile, steagul Uniunii Europene

Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Victoriei, duminică, în a 27-a zi de proteste, în care manifestanţii vor să realizeze din hârtii colorate, luminate cu telefoanele mobile, steagul Uniunii Europene. Protestatarii suflă în vuvuzele şi scandează "Demisia" şi "PSD, ciuma roşie".
Economica.net - Dum, 26 feb. 2017, 17:51
A 27-a zi de proteste în Piaţa Victoriei. Oamenii au realizat din hârtii colorate, luminate cu telefoanele mobile, steagul Uniunii Europene

UPDATE 21.55 Aproximativ două mii de persoane au protestat duminică seara, alături de cei din Bucureşti, în mai multe municipii din ţară împotriva Guvernului Grindeanu şi a PSD, cei mai mulţi manifestanţi fiind prezenţi în Cluj-Napoca, Timişoara şi Sibiu. 

UPDATE 21.13 Numărul celor prezenţi în piaţă este 5.000, potrivit Digi24.

UPDATE 21.10 Peste 2.500 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei, duminică seara, pentru a protesta împotriva Guvernului şi a PSD, manifestanţii formând steagul Uniunii Europene din hârtii colorate luminate cu ajutorul telefoanelor mobile, potrivit Agerpres.
Conform Brigăzii Rutiere, traficul a fost blocat pe bulevardele Kiseleff, de la Ion Mincu până la Victoriei, Aviatorilor, doar sensul spre Victoriei, Lascăr Catargiu, doar sensul spre Romană, Iancu de Hunedoara – doar breteaua de acces în Victoriei, strada Buzeşti, Calea Victoriei. 

UPDATE 20.45: În Piata Victoriei sunt circa 2.000 de oameni, potrivit Hotnews, iar traficul rutier a fost oprit în zonă.

Protestatarii au început să vină în Piaţa Victoriei de la ora 17.30, unii aducând steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Manifestanţii suflă în vuvuzela şi scandează “Demisia”, „PSD, ciuma roşie, „România” şi “DNA să vină să vă ia”.

Protestatarii au început să vină în Piaţa Victoriei de la ora 17.30, unii aducând steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene, precum şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale.

Pe o clădire din zona Pieţei Victoriei este proiectat mesajul “#REZIST”.

În a 27-a zi de proteste, de la ora 21.00, manifestanţii din Piaţa Victoriei vor să realizeze din hârtii colorate steagul Uniunii Europene, după ce în urmă cu două săptămâni a fost realizat tricolorul.

Protestatarii sunt aşteptaţi în faţa Guvernului cu foi colorate, cu dosare sau materiale subţiri, pe care le vor lumina cu ajutorul telefoanelor mobile pentru a realiza steagul Uniunii Europene.

În urmă cu două săptămâni, aproximativ 30.000 de oameni au format un tricolor uman în Piaţa Victoriei, în a treisprezecea zi de proteste antiguvernamentale, declanşate în 31 ianuarie, după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale.

Numărul record de manifestanţi în Piaţa Victoriei a fost atins în 5 februarie, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat OUG privind modificarea codurilor penale.

Manifestaţii similare celei din Piaţa Victoriei sunt programate duminică şi în Piaţa Unirii din Cluj, precum şi la Braşov.

Clujenii vor să se alăture iniţiativei de la Bucureşti şi să formeze steagul Uniunii Europene „într-o versiune mai restrânsă”, în Piaţa Unirii. Evenimentul este programat să înceapă la ora 19.00.

Manifestanţii de la Braşov au stabilit să se întâlnească, duminică, la ora 19.00, în faţa Prefecturii, de unde să plece în Piaţa Sfatului, iar de la ora 20.30, timp de o jumătate de oră, să sărbătorească „această mică victorie împotriva OUG 13” printr-un open bar, cu snacks-uri, sucuri, ceai şi prăjituri aduse de acasă.

Şi la Constanţa a fost anunţat pe Facebook un protest în faţa Prefecturii. 

sursa foto: Stirile ProTV

Te-ar mai putea interesa și
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming video din lume a înregistrat o încetinire semnificativă a creșterii......
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piaţă a automobilelor electrice s-a dublat în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al acestui an, dar rămâne ...