A fost deschisă circulaţia pe Șoseaua Fabrica de Glucoză din Bucureşti

Circulaţia pe noua arteră a şoselei Fabrica de Glucoză a fost deschisă sâmbătă dimineaţa. Proiectul noii șosele presupune lărgirea la patru benzi, două pentru fiecare sens de circulație, a arterei de 1,8 km lungime, între Șoseaua Petricani – Nod A3 și Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lățime, iar trotuarele vor include și o pistă pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens, potrivit Primăriei Muncipiului Bucureşti.
Economica.net - sâm, 21 dec. 2019, 11:27
A fost deschisă circulaţia pe Șoseaua Fabrica de Glucoză din Bucureşti

„Intersecțiile pe care Șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate și va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spații verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat.Proiectul prevede și amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare și semaforizare pe anumite segmente”, se arată într-un comunicat al Primăriei Muncipiului Bucureşti.

Dirigenția de șantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București, iar executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group.

Costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.

„Cu aprobarea și ajutorul Poliției Rutiere și a Poliției Locale, la ora 6:30 circulația pe Șoseaua Fabrica de Glucoză a fost mutată provizoriu, tot pe un singur sens, pe bucata construită de la zero în aproape un an. Astfel, între Șoseaua Petricani-Nod A3 și Bd. Barbu Văcărescu se circulă acum în condiții bune. De acum, constructorul se mută cu utilajele pe bucata veche a șoselei pentru decopertări, reconstrucția trotuarelor și turnarea noilor straturi de asfalt. În funcție de condițiile meteorologice, lucrarea se poate finaliza în primăvară. Ultimul strat de asfalt, cel de uzură, va fi turnat la final, pe întreaga șosea. Pentru acest proiect, au fost realizate relocări complete ale rețelelor de apă, canalizare, gaze naturale și electricitate. De asemenea, a fost proiectată o variantă mai ușoară de ieșire a bucureștenilor care locuiesc in zona Intrarea Chefalului. Acest proiect a fost găsit uitat într-un sertar. L-am deblocat, cu ajutorul specialiștilor l-am modificat acolo unde a fost cazul și suntem aproape să-l finalizăm”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...