A fost semnat contractul de consultanţă pentru construirea şoselei ocolitoare a muncipiului Bacău

Contractul de consultanţă pentru construcţia şoselei de centură a municipiului Bacău a fost semnat, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea. 
Economica.net - mie, 20 aug. 2014, 18:11
A fost semnat contractul de consultanţă pentru construirea şoselei ocolitoare a muncipiului Bacău

Obiectivul principal al contractului, a cărui valoare este de 400.000 de euro şi are o durată estimativă de 51 de luni de la debutul lucrărilor, constă în furnizarea de servicii de supervizare atât în timpul perioadei de execuţie a lucrărilor, cât şi pe parcursul perioadei de garanţie.

‘Fără semnătura consultantului nu pot fi livraţi banii’, a precizat Dragoş Benea.

Potrivit acestuia, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a trimis clarificările către ofertanţi.

‘Raportul de evaluare va fi încheiat către finalul lunii august, iar dacă nu vor fi contestaţii, licitaţia ar urma să fie organizată în a doua jumătate a lunii septembrie. Sper să avem un câştigător care să nu mai fie contestat în justiţie’, a indicat preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

Începerea investiţiei, iniţiată de mai bine de zece ani, a trenat, mai întâi ca urmare a schimbării proiectului de execuţie, iar apoi din cauza contestaţiilor introduse de firmele ce au pierdut licitaţiile.
La prima licitaţie, din 2013, a fost desemnată câştigătoare compania turcească Eko Insaat Ve Tic As. În cursa pentru construcţia rutei ocolitoare a Bacăului se înscriseseră zece firme, iar la final ofertele a două dintre acestea au fost declarate eligibile. Societatea comercială care pierdut a contestat în instanţă rezultatul licitaţiei.

Curtea de Apel Bucureşti a dat, pe 8 mai, verdictul în contestaţiile depuse la licitaţia pentru desemnarea câştigătorului şoselei de centura, magistraţii cerând ca ofertele să fie reevaluate.

Şoseaua de centură a Bacăului face parte din strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere din judeţul Bacău, primăria municipiului incluzând-o în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Investiţia este finanţată prin Fondul European de Dezvoltare Regionala şi de la bugetul de stat. Pentru ca acest obiectiv să fie realizat cu finanţare europeană a trebuit să fie parte dintr-o autostrada. Ca urmare, acesta face parte din coridorul paneuropean IX, care va lega rutier sudul de nordul Europei.

Valoarea estimata pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Bacău este de 591.224.807 de lei, fără TVA. Investiţia va avea peste 30 de kilometri şi va fi construită pe două axe, una având o lungime de 12 km şi plecând din sudul municipiului, la limita cu localitatea Nicolae Bălcescu, prin est şi va duce până aproape de satul Bogdan Vodă, la nord de Bacău, iar a doua va face joncţiunea, prin vestul oraşului, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii, va dispune de o lungime de 18 kilometri.

‘Prin implementarea proiectului se urmăreşte îndepărtarea traficului greu din oraş, reducerea timpului de călătorie de tranzit prin municipiul Bacău, reducerea numărului de accidente grave prin sporirea siguranţei traficului, reducerea impactului asupra mediului prin diminuarea drastică a emisiilor de poluanţi în conformitate cu politica de transport aplicată de Uniunea Europeană şi îmbunătăţirea calităţii vieţii prin devierea traficului de tranzit în afara oraşului’, a precizat, în conferinţa de presă, prefectul Dorina Pocovnicu.
La eveniment s-au mai reliefat şi elemente din derularea altor trei importante investiţii de infrastructură aflate în diverse faze de realizare: construirea podului de la Oituz, la limita judeţelor Bacău şi Covasna, pentru care pe 31 august va fi finalizată procedura atribuirii construcţiei, modernizarea transonului Agăş – Ghimeş Făget de pe drumul naţional Comăneşti – Miercurea Ciuc, pe care lucrările se vor finaliza la sfârşitul lunii septembrie, ridicarea noii aerogări a Aeroportului internaţional din Bacău, pentru care sunt doi ofertanţi şi iniţerea procedurilor pentru viitoarea autostradă Bacău – Braşov, proiect ce ‘va aduce stabilitate şi dezvoltare judeţului Bacău’, a precizat deputatul Cosmin Necula.
‘Suntem o echipă administrativă care şi-a propus să aducă judeţului obiective de investiţii importante, să pună Bacău în postura de zonă de intersecţie în care liberul schimb să devină o dominantă atractivă pentru oamenii de afaceri din ţară şi de peste hotare’, a subliniat prefectul Dorian Pocovnicu.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: Depozitele de gaze, ocupate la o capacitate de 40%. Cantitatea va creşte la 80% până la 1 noiembrie
Ciucă: Depozitele de gaze, ocupate la o capacitate de 40%. Cantitatea va creşte la 80% până la 1 noiembrie
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat marţi că depozitele de gaze sunt ocupate în prezent la o capacitate de 41%, iar până la 1 noiembrie se va ajunge la 80%....
Sondaj INSCOP: Majoritatea românilor crede că situaţia ţării este mai rea decât în urmă cu peste 30 de ani
Sondaj INSCOP: Majoritatea românilor crede că situaţia ţării este mai rea decât în urmă cu peste 30 de ani
Majoritatea românilor consideră că situaţia ţării este mai rea acum decât în urmă cu peste 30 de ani, însă majoritatea ...
ASUS actualizează infrastructura hardware a laboratorului de informatică a liceului câștigător ASUS Challenge 2022
ASUS actualizează infrastructura hardware a laboratorului de informatică a liceului câștigător ASUS Challenge 2022
Traiul fără tehnologia pe care o utilizăm zi de zi nu ar fi unul confortabil, iar ASUS și-a propus să încurajeze competitivitatea ...
CFR Infrastructură: 650 de tone de șină nouă ajung în Portul Constanța
CFR Infrastructură: 650 de tone de șină nouă ajung în Portul Constanța
Primul transport de șină nouă, pentru cele 35 de linii CF incluse în PRIORITATEA I, a intrat deja în România și va ...