1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Imobiliare

A început construcţia mallului ParkLake Plaza din Bucureşti

Companiile Sonae Sierra şi Caelum Development, care vor să investească 180 de milioane de euro în mallul Parklake Plaza din Bucureşti, au anunţat începerea lucrărilor de construcţie. 

20 ian, 2014 | ECONOMICA.net

Autorizaţia de construcţie a mult-amânatului mall din cartierul Titan din Bucureşti a fost obţinută anul trecut în luna septembrie.

Lucrările de excavaţie şi pereţii mulaţi vor fi realizaţi de către SBR Soletanche Bachy Fundaţii. Odată atins nivelul proiectat al săpăturii, vor fi demarate în paralel lucrările la fundaţie şi structură.

Mallul va avea o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 mp, cu aproximativ 200 de magazine şi 2.600 de locuri în parcarea subterană. 

"Începerea lucrărilor de şantier este un pas important în dezvoltarea ParkLake şi suntem încrezători că vom oferi bucureştenilor o experienţă inovatoare de cumpărături în 2016", a declarat Ingo Nissen, managing director, responsabil pentru dezvoltare în România al Sonae Sierra. 

Parklake Plaza se va lupta cu Mega Mall-ul ale cărui construcţie a început în urmă cu aproape două luni. 

CITEŞTE ŞI În estul Capitalei se pompează 300 de milioane euro în două malluri apropiate. Care va rezista?

Anunţată în 2008, investiţia în mall a fost de 600 de milioane de euro, iar terenul de 8,2 ha a fost cumpărat în 2007 pentru suma de 53 de milioane de euro. Din cauza unor litigii cu privire la teren – fosta bază sportivă Spartac, proiectul a fost amânat. 

Apoi, Sonae Sierra a ieşit din proiect. În toamna lui 2012, cele două companii au anunţat reluarea parteneriatului, dar şi faptul că jumătate din suprafaţa închiriabilă, care a fost redusă faţă de proiectul iniţial, este deja închiriată. Retailerii care vor deschide aici magazine sunt Cora, Flanco, H&M, Douglas, Zara, Mango

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO