Rachetele din Marea Mediterană au fost lansate în urma unui test israelo-american

Rusia susţine că s-au tras două rachete balistice spre Siria. Ministerul israelian al Apărării a anunţat marţi efectuarea "cu succes", în cursul dimineţii, a unui tir de rachetă de tip radar, în cadrul unui exerciţiu militar israeliano-american, relatează AFP.
Economica.net - mar, 03 sept. 2013, 09:12
Rachetele din Marea Mediterană au fost lansate în urma unui test israelo-american

„Ministerul Apărării şi Agenţia americană MDA (Missile Defence Agency) au lansat marţi dimineaţa, la ora locală 9.15, o rachetă radar de tip Ankor”, a anunţat ministerul într-un comunicat, în contextul în care Rusia a semnalat că a detectat marţi dimineaţa două tiruri de rachetă în Mediterana.

Ministrul rus al Apărării a declarat că a fost detectată lansarea a două rachete balistice în estul Mării Mediterane, potrivit Ria Novosti.

Lansarea, care a avut loc la 10.16 ora Moscovei (09.16 ora României), a fost detectată de staţiile radar de la Armavir (sudul Rusiei), potrivit ministerului, care adaugă că ministrul Apărării, Serghei Şoigu, l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin.

‘Traiectoria acestor obiecte merge din centrul Mării Mediterane către partea estică a coastei mediteraneene’, a anunţat ‘Interfax, care citează un purtător de cuvânt al ministerului. Anterior, un oficial al Ministerului rus al Apărării a criticat SUA pentru că a desfăşurat nave de război în Mediterană, în apropiere de Siria, scrie Agerpres.

Însă, potrivit Itar-Tass, Ambasada Rusiei în Siria a anunţat marţi că nu există semne ale unui atac cu rachetă sau explozii la Damasc. Totodată, o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a declarat că Israelul nu este la curent cu lansarea vreunei rachete în estul Mediteranei. ‘Nu suntem la curent, în acest moment, cu existenţa unui astfel de eveniment’, a declarat oficialitatea israeliană, citată de Reuters.

Rachetele balistice lansate în Marea Mediterană şi detectate marţi dimineaţa de Rusia au căzut în mare, potrivit unei surse de la Damasc, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

Ministerul israelian al Apărării a confirmat, marţi, că a efectuat un test de rachetă în Marea Mediterană în cooperare cu Statele Unite, relatează ynetnews.com.

Serviciul de presă al Pentagonului a anunţat că nu deţine date despre lansarea a două rachete balistice în Marea Mediterană, în timp ce NATO a comunicat că verifică informaţia, potrivit RIA Novosti.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început manevre navale în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave
Rusia a început miercuri manevre navale de anvergură în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave, exerciţii ...
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut cu 3,6% în decembrie
Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna decembrie 2021 cu 3,6% faţă de luna anterioară, ...
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a crescut cu 2.994 persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi a scăzut cu 6.124 persoane faţă de luna precedentă
Rata şomajului la nivel naţional a scăzut la 2,69% la sfârşitul lunii decembrie. Numărul şomerilor indemnizaţi a ...
Rata şomajului înregistrat la nivel naţional era, la finele lui decembrie, de 2,69%, mai mică decât cea din luna anterioară ...