Rachetele din Marea Mediterană au fost lansate în urma unui test israelo-american

Rusia susţine că s-au tras două rachete balistice spre Siria. Ministerul israelian al Apărării a anunţat marţi efectuarea "cu succes", în cursul dimineţii, a unui tir de rachetă de tip radar, în cadrul unui exerciţiu militar israeliano-american, relatează AFP.
Economica.net - mar, 03 sept. 2013, 09:12
Rachetele din Marea Mediterană au fost lansate în urma unui test israelo-american

„Ministerul Apărării şi Agenţia americană MDA (Missile Defence Agency) au lansat marţi dimineaţa, la ora locală 9.15, o rachetă radar de tip Ankor”, a anunţat ministerul într-un comunicat, în contextul în care Rusia a semnalat că a detectat marţi dimineaţa două tiruri de rachetă în Mediterana.

Ministrul rus al Apărării a declarat că a fost detectată lansarea a două rachete balistice în estul Mării Mediterane, potrivit Ria Novosti.

Lansarea, care a avut loc la 10.16 ora Moscovei (09.16 ora României), a fost detectată de staţiile radar de la Armavir (sudul Rusiei), potrivit ministerului, care adaugă că ministrul Apărării, Serghei Şoigu, l-a informat pe preşedintele Vladimir Putin.

‘Traiectoria acestor obiecte merge din centrul Mării Mediterane către partea estică a coastei mediteraneene’, a anunţat ‘Interfax, care citează un purtător de cuvânt al ministerului. Anterior, un oficial al Ministerului rus al Apărării a criticat SUA pentru că a desfăşurat nave de război în Mediterană, în apropiere de Siria, scrie Agerpres.

Însă, potrivit Itar-Tass, Ambasada Rusiei în Siria a anunţat marţi că nu există semne ale unui atac cu rachetă sau explozii la Damasc. Totodată, o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene a declarat că Israelul nu este la curent cu lansarea vreunei rachete în estul Mediteranei. ‘Nu suntem la curent, în acest moment, cu existenţa unui astfel de eveniment’, a declarat oficialitatea israeliană, citată de Reuters.

Rachetele balistice lansate în Marea Mediterană şi detectate marţi dimineaţa de Rusia au căzut în mare, potrivit unei surse de la Damasc, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

Ministerul israelian al Apărării a confirmat, marţi, că a efectuat un test de rachetă în Marea Mediterană în cooperare cu Statele Unite, relatează ynetnews.com.

Serviciul de presă al Pentagonului a anunţat că nu deţine date despre lansarea a două rachete balistice în Marea Mediterană, în timp ce NATO a comunicat că verifică informaţia, potrivit RIA Novosti.

Te-ar mai putea interesa și
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,8% în primele două luni
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 10,8%, în perioada 1 ianuarie -29 februarie 2024, faţă de perioada 1 ianuarie -28 februarie 2023, iar ca serie ajustată în......
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
ACEA: Piaţa auto din UE a scăzut cu 5,2% în martie ca urmare a Sărbătorilor Pascale
 Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au scăzut cu 5,2% în ritm anual în luna martie, primul declin ...
Pagube importante provocate de furtunile de aprilie în România. Peste 220 de daune avizate deja de firmele de asigurare. Unul din trei români se teme de efectele furtunilor
Pagube importante provocate de furtunile de aprilie în România. Peste 220 de daune avizate deja de firmele de asigurare. ...
Furtunile de la începutul acestei luni au dus la deschiderea a 223 de dosare de daună în baza asigurărilor dedicate locuințelor ...
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Schimbările climatice „de natură antropică”, la originea valului ucigaş de căldură din Sahel
Valul ucigaş de căldură care a lovit regiunea Sahel la începutul lunii aprilie este legat de schimbările climatice "de ...