1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Extern

A patra zi de scădere a principalilor indici de pe Wall Street

Bursa de pe Wall Street și-a continuat deprecierea marți, înregistrând scăderi de 1% pe toți cei trei indici importanți, după ce mai mulți oficiali au avertizat că epidemia de coronavirus se întinde cu rapiditate. A fost o nouă zi de scădere a bursei americane, după ce îngrijorările legate de epidemia de gripă au dus indicii S&P 500 și Dow Industrials la cele mai importante deprecieri din ultimii doi ani, informează Reuters.

25 feb, 2020 | Reuters

Dacă la începutul zilei bursă a evoluat pozitiv, aceste avansuri au fost anulate temerile legate de impactul negativ asupra economiei pe care l-ar putea avea extinderea epidemiei de gripă coronavirus, mai ales când s-a aflat că boală a ajuns în noi țări, inclusiv în Spania.
Iranul a înregistrat al 16 deces din cauza epidemiei de gripă, fiind țară cu cele mai multe victime după China, iar țări precum Coreea de Sud și Italia și-au înăsprit măsurile pentru combaterea epidemiei.

Indicii bursei americane au scăzut pentru a patra zi consecutiv, cea mia mre depreciere fiind luni, când temerile legate de o pandemie au făcut să coboare indicii cu 3%. Până la închiderea de luni a pieței, indicii S&P 500 și Dow Jones Industrials au pierdut tot avansul înregistrat în ultimul an.

“Mulți dintre oamenii care au fost surprinși de volatilitatea de piață vor intră puțîn în panică”, a delcrata Tom Plumb, președinte al companiei Plumb Funds din Madison (Statul Wisconsin).

Săptămâna trecută, raportările pozitive despre câștigurile realizate de corporații în ultimul trimestru al lui 2019 și speranța că virusul nu se va extinde au făcut că indicii bursei de pe Wall Street să atingă noi recorduri. În timp ce mai mulți investitori au pariat că băncile centrale, printre care Federal Reserve, vor contracara efectele negative ale virusului, această încredere a început să se diminueze din cauza temerilor legate de apariția disfuncționalităților în lanțurile de aprovizionare cu bunuri.

“Tot piețele au venit cu ideea asta, că atunci când sunt probleme de aprovizionare, băncile centrale nu pot face nimic pentru a rezolva aceste lucruri”, a spus Seema Shah, strateg șef pentru investiții la firma Global Investors din Londra.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO