1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Finanţe şi bănci

ASF a suspendat funcționarea SSIF Carpatica Invest

ASF a decis suspendarea, pentru o perioadă de 90 de zile, a autorizaţiei de funcţionare a firmei de brokeraj la bursă SSIF CARPATICA INVEST S.A., în vederea remedierii situaţiei financiare şi atragerii de noi resurse de capital, se arată într-un comunicat de presă al reglementatorului

16 mai, 2014 | ECONOMICA.net

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a suspendat autorizaţia de funcţionare a societăţii de brokeraj Carpatica Invest. Firma este pe locul 12 în topul celor 42 de case de brokeraj care intermediază tranzacţiile la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu un rulaj de 120 de milioane de lei pe primele patru luni ale anului.

"Pe perioada suspendării autorizaţiei de funcţionare, SSIF Carpatica Invest din Sibiu mai poate efectua operaţiuni de depunere/retragere de numerar în/din conturile clienţilor şi operaţiuni de transfer a  valorilor mobiliare către Secţiunea I a Depozitarului Central sau către alte conturi indicate de clienţi", se arată într-un comunicat al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Depozitarul Central este compania care face operaţiunile post tranzacţionare.

Casa de brokeraj sibiană este suspectată de către procurorii DIICOT că ar fi fost implicată în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Acum un an, predecesoarea ASF (CNVM) a dat amenzi de 150.000 de lei la Carpatica Invest şi a sesizat şi Parchetul privind o presupusă fradă a unuia din brokerii firmei. CNVM a respins contestaţia Carpatica.

Firma de brokeaj a fost amendată cu 51.449 lei, reprezentând 1% din cifra de afaceri totală realizată în anul financiar anterior sancţionării, respectiv în anul 2011, pentru proceduri interne deficitare care ar fi putu permite derularea de tranzacţii neautorizate de clienţi. Un broker şi alţi lucrători ai firmei au fost amendaţi cu mai multe alte zeci de mii de lei.

Societatea de servicii de investiţii financiare (SSIF, titulatura oficială a firmelor de brokeraj la bursă) Carpatica Invest  a fost autorizată prin Decizia predecesoarei ASF (C.N.V.M.) nr. 1826/16.06.2003.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO