A şaptea zi de proteste în Piaţa Victoriei, a doua zi la Palatul Cotroceni. Manifestaţii şi în ţară

Peste 25.000 de oameni s-au adunat, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestanţii scandează "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta", "Jos Dragnea", "Jos Iordache", "Hoţii","Demisia", "PSD, ciuma roşie". Circulaţia în zonă se desfăşoară normal, anunţă News.ro.  De asemenea, sute de oameni au început să se adune în mai multe oraşe, între care Iaşi, Constanţa, Braşov şi Galaţi. Câteva mii de oameni participă luni seară, în jurul orei 19,30, la protestul antiguvernamental din Piaţa Mare din centrul Sibiului
Economica.net - lun, 06 feb. 2017, 17:02
A şaptea zi de proteste în Piaţa Victoriei, a doua zi la Palatul Cotroceni. Manifestaţii şi în ţară

UPDATE 23:23 A şaptea zi de proteste s-a încheiat după aproximativ cinci ore

În jurul orei 23.00, în Piaţa Victoriei din Capitală mai rămăseseră aproximativ 200 de protestatari. Ei au strigat, la unison: „Zi de zi aici vom fi”, „Demisia” şi „Jandarmeria, jos pălăria”.

Unul dintre manifestanţi li s-a adresat celor din jurul lui: „Haideţi, mă, la adunat chiştoace, că după aia zic că au fost golanii la miting”.

Prin piaţă au început să circule maşini de poliţie.

UPDATE 22:31 Peste 500 de oameni au protestat la Alba Iulia, Sebeş, Blaj şi Cugir

Peste 500 de persoane au protestat, luni seara, la Alba Iulia, Sebeş şi Blaj cerând demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu, cel mai mare protest având loc la Alba Iulia, unde aproximativ 400 de oameni au participat la un „marş al luminilor” în care unii dintre participanţi au purtat lanterne, lasere şi alte obiecte de iluminat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La Alba Iulia, protestatarii s-au adunat după ora 18,00 în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia şi după aproximativ o oră au pornit într-un marş pe străzile oraşului scandând „Jos Guvernul!”, „Rezistăm”, „Uniţi salvăm toată România”, „Mincinoşii!”, „PSD – ciuma roşie”, „Afară, afară cu PSD din ţară!” sau „Dragnea nu uita/ România nu-i a ta!”.

Protestul a fost denumit, luni seara, „Marşul luminilor”, iar participanţii au fost îndemnaţi pe reţelele de socializare să vină cu lanterne, lasere sau alte obiecte de iluminat. Unii dintre participanţi au purtat pancarte cu mesaje precum „Jos labele de pe DNA!”, Nu accept acest abuz”, „În democraţie, hoţii stau în puşcărie” dar şi „Asta-i trădare, nu guvernare!”.

„Vom ieşi în stradă atât cât e nevoie! Şi vom ieşi cu lumină! Vom face Marşul luminilor pentru că albaiulienii sunt luminoşi. Democraţia are nevoie de lumină în România, astăzi, mai mult ca oricând. Se apropie Centenarul Marii Uniri. Oare cum ne va găsi? De noi depinde, începând de aici, din Alba Iulia, capitala speranţei” a sunat, luni, mesajul de mobilizare care a circulat pe reţele de socializare.

Coloana de manifestanţi a străbătut mai multe străzi ale oraşului, iar în jurul orei 21,00 s-a întors în faţa casei de Cultură a Sindicatelor unde cu toţii au aprins lanternele, laserele şi telefoanele mobile cântând împreună imnul de stat al României „Deşteaptă-te române”.

În total, aproximativ 400 de persoane au protestat, luni seara, la Alba Iulia, oamenii anunţând că vor reveni în stradă şi în serile următoare.

Proteste au avut loc, luni seara, şi la Sebeş, unde în centrul oraşului s-au adunat peste 100 de persoane, dar şi la Cugir şi Blaj unde au protestat câteva zeci de oameni.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, luni seara, pentru News.ro, că protestul de la Alba Iulia a fost autorizat şi protestatarii au autorizaţie pe toată săptămână să protesteze între orele 18,00 şi 22,00.

UPDATE 22:25  Aproximativ 4.000 de oameni mai protestează în Piaţa Victoriei

Demonstranţii rămaşi în piaţă, la această oră, aproximativ 4.000, au pancarte pe care scrie: „Vrem în România, nu în Ro-hoţia”, „Mergem până la capăt”, „Refuz acest abuz”, „Data viitoare, hai la votare”, „Oamenii nu v-au votat să legalizaţi hoţia”.

Circulaţia este în continuare blocată în zonă.

Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece în jurul orei 22.00, mulţi dintre ei îndreptându-se spre metrou.

Oamenii scandează: „Cine nu sare nu vrea schimbare”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Hoţii”.

UPDATE 22:00 Protestul din faţa Palatului Cotroceni s-a încheiat după mai bine de cinci ore

Peste 2.000 de oameni au manifestat, luni, în faţa palatului prezindenţial în sprijinul guvernului Grindeanu şi cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis pe care îl acuză că a dezbinat poporul român.

Mitingul proguvernamental s-a încheiat în jurul 21.45.

Cu puţină vreme înainte plecării ultimilor protestatari, două doamne au început să strângă gunoaiele din zonă. „Să nu zică ăia din Victoriei că nu facem curat”, a spus una dintre ele. La plecare, şi-au luat „la revedere” de la bodyguardul din faţa unei vile din zonă: „Ne vedem mâine!”

Principala revendicare a manifestanţilor a fost demisia preşedintelui Iohannis pe care îl socotesc vinovat pentru divizarea societăţii prin poziţia sa faţă de guvernul Grindeanu şi măsurile pe care acesta le-a luat de la instalare.

Manifestanţii spun că vor reveni şi în serile următoare. În timp ce plecau de la protest, două doamne spuneau: „Să mai aducem vecini”. Protestul s-a desfăşurat paşnic, fără incidente care să determine intervenţia forţelor de ordine.

UPDATE 21:30 Manifestanţii de la Palatul Cotroceni au început să plece

Manifestanţii din faţa Palatului Cotroceni au început să plece, iar în prezent au mai rămas câteva sute de persoane.

Peste 2.500 de persoane, potrivit unor surse oficiale, s-au strâns luni, pentru a doua zi consecutiv, în faţa Palatului Cotroceni, pentru a-şi exprima susţinerea faţă de Guvernul Grindeanu. Manifestanţii scandează ‘Luptăm, luptăm, guvernul apărăm’.

Manifestanţii cer demisia preşedintelui Iohannis şi au pancarte pe care scrie: ”Respectaţi votul românilor”, ”Demisia Iohannis – şase case”, ”Iohannis nu uita, corupţia e la DNA”, ‘Ioahnnis, nu eşti preşedintele nostru’, ‘Voi sunteţi 100.000, noi milioane’, ‘Ghinion, am ieşit şi noi’,

UPDATE 21:27 Câteva mii se persoane protestează şi la Sibiu, Iaşi, Baia Mare

Mii de persoane s-au strâns pe străzile din oraşe precum Sibiu – 5.000, Iași – 1.500, la Baia Mare – 2.000. Câteva sute de oameni protestază și la Târgu Mureș, iar la Oradea – 400.

UPDATE 21:25 Peste 7.000 de persoane la manifestaţia din Timişoara. De marţi, oamenii vor purta banderole albe, în semn de faţă de Guvern

Organizatorii i-au îndemnat pe oameni ca de marţi să poarte pe braţ, oriunde merg, banderole albe, în semn de protest faţă de Guvern. În jurul orei 21.00, numărul manifestanţilor adunaţi în Piaţa Victoriei din Timişoara era de aproximativ 7.000.

Organizatorii i-au îndemnat pe cei prezenţi ca începând de marţi, după ce mitingurile vor fi încheiate, să poarte pe stradă, la serviciu sau pe unde vor merge, banderole albe, în semn de protest împotriva Guvernului.

Mitingul de la Timişoara a început la ora 19.00, în Piaţa Victoriei, cu intonarea Imnului Naţional. În acel moment, în centrul oraşului se aflau aproximativ 400 de oameni care purtau steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje la adresa Guvernului.

Printre cei prezenţi se află şi muzicianul Ilie Stepan, compozitorul imnului oraşului, ”Timişoara, Timişoara” care s-a cântat la manifestaţiile din aceste zile.

În Piaţa Victoriei din Timişoara s-a citit şi o listă cu revendicări:

1. De acum înainte niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată vreo Ordonanţă 13;

2. Organizarea unui referendum anticorupţie;

3. Controlul de constituţionalitate al legilor şi ordonaţelor de urgenţă să se realizeze şi la iniţiativa directă şi neintermediată a cetăţenilor;

4. Acordarea unor prerogative suplimentare Curtii Constituţionale pentru suspendarea aplicării actelor normative susceptibile de încălcare a Constituţiei;

5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea lor doar prin concurs;

6. Stabilirea incompatibilităţii între funcţiile executive şi legislative;

7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a demnitarilor;

8. Fără penali în demnităţie publice.

Aproximativ 40.000 de persoane au protestat duminică în Timişoara.



UPDATE 21:20 Numărul manifestanţilor din Cluj-Napoca depăşeşte 8.000. Protestatarii au încheiat marşul prin oraş şi s-au întors în Piaţa Unirii

Numărul manifestanţilor din Cluj-Napoca depăşeşte 7.000, la ora transmiterii acestei ştiri. Oamenii au încheiat marşul prin oraş şi s-au întors în Piaţa Unirii.

Manifestanţii au mers în marş prin oraş pe bulevardul Eroilor, în Piaţa Avram Iancu, bulevardul 21 Decembrie, strada Memorandumului, Piaţa Lucian Blaga, Strada Napoca iar la ora transmiterii acestei ştiri s-au întors în Piaţa Unirii. Ei au parcurs un traseu de aproximativ patru kilometri.

Oamenii au început să se adune în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca jurul orei 18.30.

Ei au venit cu steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum „Bată-vă Codruţa, să vă bată!”, „Mai am o întrebare, pe când Dragnea la răcoare?”, „Suntem tineri şi ne pasă, luptăm pentru ţara noastră”.

Protestatarii scandează „Demisia!”, „PSD, ciuma roşie!”, „Hoţii!”, „Uniţi, salvăm toată România!” şi „Jos Guvernul!”.

La fel ca duminică, de la un balcon au fost proiectate pe o clădire mesaje precum „#exist”, „#continuam”, „#faptenuvorbe”.

Duminică, aproape 50.000 de oameni au protestat în Cluj-Napoca.

UPDATE 21:15 Peste 25.000 de oameni s-au strâns în faţa Guvernului

În jur de 25.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală. Oamenii strigă: „DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Hoţii”, potrivit Digi24.ro.

Circulaţia este complet blocată în zonă. Jandarmii le-au permis demonstranţilor să vină până lângă trotuarul din faţa sediului Executivului. În apropierea ieşirilor de metrou, dar şi în piaţă, manifestanţilor le sunt împărţite afişe A4 cu mesajele „Demisia” şi „Fără penali în Guvern”.

 

La această oră, circulaţia se desfăşoară normal în Piaţa Victoriei, iar demonstranţii nu depăşesc gardurile montate de jandarmi, scrie News.ro.

Peste 280.000 de oameni au protestat duminică în Piaţa Victoriei, în ziua în care Guvernul a abrogat OUG privind codurile penale.

Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

Protestele continuă şi la Palatul Cotroceni

Alte câteva sute de persoane s-au strâns la Palatul Cotroceni, pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de Guvernul Grindeanu, anunţă Agerpres.

Oamenii cer demisia preşedintelui Iohannis şi respectarea votului din 11 decembrie. De asemenea, protestatarii au pancarte pe care se poate citi ”Iohannis nu uita, corupţia e la DNA, ”Respectaţi votul românilor”, ”DNA, fără cucuvea”, ”Demisia Iohannis – şase case”.

Circulaţia a fost deviată între Grădina Botanică şi str Dr. Rainer, au precizat pentru AGERPRES oficiali ai Brigăzii Rutiere.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...