1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

A şasea zi de proteste: Peste 1000 de persoane au ieşit în stradă. Klaus Iohannis a ajuns în Piața Universității

Peste 1000 de persoane s-au adunat în Piaţa Universităţii, duminică seară, în a şasea zi de proteste, unii dintre tinerii participanţi la manifestaţie împărţind în mulţime un alt număr din ”Ziarul Colectiv” pe care sunt tipărite texte ale scriitorului Mircea Cărtărescu şi ale lui Adrian Despot, informeaza Mediafax.  Presedintele Klaus Iohannis a ajuns in Piata Universitatii si se plimba printre protestatari, discutând cu o parte din manifestanți.

08 noi, 2015 | Mediafax
(update 08 noi, 2015 20:46) Iohannis a plecat din Piaţa Universităţii. Mulţimea strigă "Hoţii! ", "Înapoi! "
Preşedintele Klaus Iohannis a plecat din Piaţa Universităţii, după aproximativ 20 minute, în timp ce oamenii huiduiau şi strigau. Agenţii SPP au făcut cu greu faţă mulţimii. Oamenii au început să strige "Înapoi" în momentul în care au văzut că preşedintele se retrage din piaţă.
(update 08 noi, 2015 20:45) Preşedintele Klaus Iohannis a venit în Piaţa Universităţii
Preşedintele merge prin mulţime, unde este asaltat de zeci de persoane, care se înghesuie să ajungă la el.

Mulţi oameni din piaţă i-au mulţumit că a venit, în timp ce din mulţime se aud şi huiduieli şi scandări "Ruşine, ruşine!" , "Demisia" şi "Nu vă vrem".

Oamenii i se plâng de clasa politică, de "legile care i-au umilit şi jecmănit", iar şeful statului a primit şi scrisori cu revendicări de la manifestanţi.

Oamenii strigă, de asemenea, "Vrem 300, nu 600", "Vrem dreptate, nu anticipate" şi "Corupţia ucide".

Oamenii au început să se adune în Piaţa Universităţii după ora 18.00. Anunţul privind mitingul de duminică seară a fost făcut, ca şi în zilele precedente, pe Facebook, iar la ora transmiterii acestei ştiri, în jurul fântânii de la Facultatea de Arhitectură, dar şi pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional s-au strâns peste 1000 de persoane.

Protestatarii au adus steaguri tricolore şi bannere cu mesaje precum: "În ţara mea părinţii au plâns şi plâng morminte multe", "În ţara mea vreau dreptate, nu imunitate", "Respect, nu umilinţă", "Depolitizarea instituţiilor publice", "Averile la control pentru funcţionarii publici", "Mai presus de toate speranţă pentru copiii României".

De asemenea, unii dintre tinerii participanţi la manifestaţia din Piaţa Universităţii împart în mulţime un alt număr din "Ziarul Colectiv", pe care sunt tipărite texte aparţinând scriitorului Mircea Cărtărescu, lui Adrian Despot, liderul trupei Viţa de Vie, Dianei Maria Georgescu, Laurei Bănică Alistar şi lui Claudiu Mircea Bixa.

Un bărbat aflat în Piaţa Universităţii, înconjurat de un grup de protestatari, striga la o portavoce: "Jos parlamentarii!" ,"România, trezeşte-te", "Toate partidele, aceeaşi mizerie" şi "Toate partidele fură prin rotaţie".

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, şi-au pierdut viaţa 45 de persoane, dintre care patru au decedat, duminică, iar sâmbătă alte nouă, două dintre acestea în Olanda.

Ministerului Sănătăţii a precizat că, duminică la prânz, erau internaţi în spitalele din Bucureşti 95 de răniţi în incendiul din Colectiv, dintre care 36 în stare gravă şi critică, iar 57 stabili.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO