Autostrada A0 Nord București: Italienii de la Pizzarotti, declarați câștigători pe lotul 1 în locul turcilor

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat din nou un câștigător pe lotul 1 al A0 Nord, după soluționarea contestațiilor. Este vorba de asocierea condusă de italienii de la Impresa Pizzarotti, potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu. Acest constructor mai lucrează și pe lotul 1 din Autostrada Sebeș - Turda (A10).
Ion Dobreanu - joi, 21 oct. 2021, 15:56
Autostrada A0 Nord București: Italienii de la Pizzarotti, declarați câștigători pe lotul 1 în locul turcilor

Update 17:00

CNAIR a anunțat la rândul său că ofertantul desemnat câstigător este Asocierea Impresa Pizzarotti& C SpA Italia S.p.A.- RETTER Projectmanagement.

Durata contractului este 34 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 22 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 10 ani.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, potrivit CNAIR.

Lotul I al traseului din Nordul Autostrăzii Bucureștiului se află între A1 și DN1, de la Dragomirești la Corbeanca și are o lungime de 17,5 km.

Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii de Centură București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 1: km 2+500-km 20+000, iar prețul este de 815 milioane de lei, fără TVA.

Inițial, pentru acest lot din A0 Nord a fost declarat câștigător constructorul din Turcia Nurol.

Secretarul de stat detaliază și stadiul celorlalte loturi din Autostrada de Centură București Nord (A0 Nord).

𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝗜𝗜 𝗔𝟬 𝗡𝗼𝗿𝗱

La data de 17 mai 2021 a fost semnat contractul cu asocierea de firme românești care a câștigat licitația, respectiv Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la 16 august 2021. Lucrarea se află în perioada de proiectare.

Este vorba despre 19 km de autostradă, între DN1 Corbeanca și DN2 Afumați, unde vor fi construite 2 noduri rutiere și 10 poduri și pasaje.
Contractul are o valoare de 831,9 milioane lei, fără TVA.

𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝗜𝗜𝗜 𝗔𝟬 𝗡𝗼𝗿𝗱

Câștigător este Nurol Insaat Ve Ticaret A.S., iar acest sector de autostradă se află între DN2 și DN3 și trece prin localitățile ilfovene Afumați, Găneasa și Pantelimon.

Lungimea lotului III este de 8,6 kilometri, valoarea contractului fiind de 466 milioane de lei, fătă TVA.

Au fost depuse 7 contestații la CNSC. Curtea de Apel a decis reevaluarea ofertelor. Se estimează emiterea raportului procedurii (reevaluarea) în prima jumătate a lunii noiembrie 2021, spune Scrioșteanu.

𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝗜𝗩 𝗔𝟬 𝗡𝗼𝗿𝗱

La data de 18 august 2020 a fost semnat contractul de proiectare și execuție. Este vorba despre tronsonul aflat între DN3 și A2 (Pantelimon – A2), cu o lungime de 4,47 km, unde câștigător este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, cu preţul de 312,6 milioane de lei.

În prezent se elaborează Studiul de Evaluare Adecvată (SEA), având în vedere că au fost realizate obiectivele strategice pentru lacul și pădurea Cernica (arie protejată). Ulterior acestei proceduri de revizuire a Acordului de Mediu, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor.

Oficialul din Transporturi subliniază că pe tot amplasamentul A0 Nord au fost realizate exproprierile pe culoarul de bază.

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP anunță un parteneriat istoric pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1
Ferrari și HP Inc. au anunțat un parteneriat istoric, pe mai mulți ani pentru promovarea inovării sustenabile și pentru accelerarea tehnologiei în cadrul echipei de Formula 1 Scuderia Ferrari,......
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane ...
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...