A0 Sud București: A fost avizat proiectul tehnic pentru lotul 3. Zilele următoare va fi emis ordinul de începere a lucrărilor – secretar de stat

Miercuri, 13 octombrie, a fost avizat proiectul tehnic pentru lotul 3 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud), de către Comisia Tehnico - Economică a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.
Ion Dobreanu - mie, 13 oct. 2021, 17:05
A0 Sud București: A fost avizat proiectul tehnic pentru lotul 3. Zilele următoare va fi emis ordinul de începere a lucrărilor - secretar de stat

„În următoarele zile se va emite ordinul de începere a lucrărilor pe acest ultim tronson din partea de Sud a Autostrăzii de Centură a Bucureștiului. Acesta este lotul care leagă DN 6, în zona Bragadiru – Cornetu, până la A1, în zona localităților Ciorogârla – Dragomirești Vale, inclusiv nodul rutier dintre A0 și A1 și are o lungime de 18 km. Constructor este Asocierea Aktor – Euro Construct Trading, iar valoarea contractului este de 853,4 milioane de lei”, scrie oficialul din Transporturi pe pagina proprie de Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasionații de infrastructură au postat marți imagini noi de pe șantierul lotului 3 din Autostrada de Centură București Sud (A0 Sud). Potrivit lor, au fost efectuate lucrări de decopertare pe șapte kilometri din cei aproape 18 kilometri ai lotului Bragadiru – Joița.

Ministerul Transporturilor a emis pe 1 iulie 2021 autorizație de construie pentru lotul 3 din A0 Sud, Bragadiru – Joița. Lucrările autorizate au o valoare de 707,42 milioane de lei.

A0 Sud, gata în 2023?

Contractul pentru execuția celor 17,96 kilometri ai lotului 3 din Autostrada de Centură București Sud (Bragadiru – Joița) a fost atribuit asocierii Aktor – Euro Construct, pentru suma de 853,42 milioane de lei. Ordinul de începere pentru activitatea de proiectare a fost emis în 23 mai 2019, iar în decembrie 2022 ar fi trebuit finalizate lucrările de construcție.  Din cauza întârzierilor în activitatea de proiectare, termenul pentru finalizarea lucrărilor s-ar putea prelungi până la finele anului 2023.

Pe celelalte două loturi din A0 Sud, lucrările sunt realizate de către constructorul turc Alsim Alarko.

A0, al doilea inel de centură al Capitalei, construit la profil de autostradă, va avea o lungime de circa 101 km și va degreva traficul infernal de pe Drumul Național de Centură București (DNCB) – vechea centură a Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului, arată analiștii din cadrul......
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest ...
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la ...
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
Statele Unite ale Americii ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate, în cadrul unei strategii mondiale ...