Autostrada de Centură Bucureşti: grecii de la Aktor au încasat primii bani pentru lotul 3 din sectorul sudic

Grecii de la Aktor au încasat primii bani pentru lucrări aferente lotului 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud (A0 Sud). Contractul cu aceştia a fost semnat în primăvară şi prevede 12 luni de proiectare, după care 30 de luni de execuţie.
Anemona Andone - mar, 10 dec. 2019, 19:49
Autostrada de Centură Bucureşti: grecii de la Aktor au încasat primii bani pentru lotul 3 din sectorul sudic

Aktor a emis pe 21 noiembrie prima factură aferentă contractului de proiectare şi execuţie a lotului 3 din A0 Sud. În valoare de aproape trei milioane de lei, aceasta a fost achitată pe 29 noiembrie, potrivit datelor din Registrul Operaţiunilor Generatoare de Obligaţiuni de Plată (ROGOP) al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Grecii de la Aktor au început activitarea de proiectare pe lotul 3 din Autostrada de Centură Bucueşti Sud (A0 Sud) în această vară. Pasionaţii de infrastructură au surprins în iulie ţăruşi topografici în zona Ciorogârla pe aliniamentul lotului 3 din A0 Sud.

Aktor a semnat în aprilie contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud. Asta după ce la finele lunii ianuarie, asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL a fost desemnată câștigătoarea contractului, după reevaluarea ofertelor.
 
Proiectarea și construcția acestui lot vor costa, potrivit ofertei, 853,42 milioane de lei, fără TVA, sumă asigurată din fonduri europene nerambursabile. Cei 17,96 km de autostradă trebuie proiectați de Asocierea câștigătoare în 12 luni și construiți în 30 de luni de la semnarea contractului.Constructorul trebuie să ofere inclusiv o garanție de bună execuție, pentru o perioadă de cinci ani.
 
Lotul 3 al noii autostrăzi de Centura a Capitalei (A0) urmează să pornească după intersecţia cu DN 6, pe direcţia nord-vest, trecând la sud-vest de localităţile Clinceni şi Domneşti. La km 93+150 traseul autostrăzii de centură traversează CF 900 Bucureşti – Craiova, iar în continuare traseul traversează râul Sabar, la vest de Dărvani şi canalul de aducţiune Argeş.
 
În continuare traseul autostrăzii traversează pădurea Berceni, intersectează DJ 601 (km98+350), traversează pârâul Ciorogârla (km 99+950) şi DJ 602 (km 100+150) şi se termină în proximitatea autostrăzii Bucureşti – Piteşti (A1).
 
În ceea ce privește elementele în plan, traseul în aliniament trebuie să asigure o viteza de proiectare de 140 km/h, iar în zonele unde acest lucru nu este posibil din cauza constrângerilor fizice din teren, trebuie asigurată o viteză minimă de proiectare de 120 km/h.
 
Activitatea de proiectare a început şi pe celelalte două loturi din A0 Sud, construite de către turcii de la Alsim Alarko. În valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, întregul proiect al A0 Sud va permite descongestionarea circulației în zona de sud a Bucureștiului și va asigura traficul rutier de tranzit pe segmentul românesc al coridorul 4 Pan – European.
Te-ar mai putea interesa și
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
eMAG lansează Hair & Make-up Shop, cu peste 80.000 de produse și asistent de shopping pentru clienți
Retailerul online eMAG lansează un nou shop-in-shop dedicat îngrijirii personale. Hair & Make-up Shop cuprinde peste 80.000 de produse, atât de la branduri mass-market, cât și branduri......
Fechet anunţă că România are noi echipamente performante pentru monitorizarea fenomenelor meteo extreme
Fechet anunţă că România are noi echipamente performante pentru monitorizarea fenomenelor meteo extreme
Oamenii care lucrează în serviciile de meteorologie din România au de astăzi la dispoziţie cele mai performante echipamente ...
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. Cum funcționează sistemul și ce puteți urmări
Teatrul online începe să prindă bine în România. Una dintre marile platforme anunță deja peste 10.000 de utilizatori. ...
Platforma piciordeplay.ro, care arată că este cel mai mare furnizor de teatru online din România, anunță că ad epășit ...
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,2% în primul trimestru
Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 7,2% în primul trimestru
Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în primul trimestru din acest an a ajuns ...