AAAS va prelua datoriile către ANAF ale UCM Reşiţa, aflată în insolvenţă, şi va vinde active

Autoritatea de Administrare a Activelor Statului (AAAS) va prelua datoriile UCM Reşiţa, aflată în insolvenţă din decembrie 2011, faţă de ANAF şi va ceda o parte din activele societăţii, prin procedura dării în plată, sau va vinde în bloc activele operaţionale ale acesteia.
Economica.net - mie, 21 aug. 2013, 18:56
AAAS va prelua datoriile către ANAF ale UCM Reşiţa, aflată în insolvenţă, şi va vinde active

Cele două variante sunt incluse într-un memorandum discutat, miercuri, de Guvern, ca măsuri care să facă posibilă continuarea activităţii de producere de echipamente hidroenergetice româneşti.

UCM Resiţa este principalul furnizor de agregate şi echipamente hidroenergetice pentru compania de stat Hidroelectrica.

„Guvernul a aprobat acest memorandum prin care se propun două variante de măsuri care să permită continuarea activităţii UCM Reşiţa. În ambele variante, este mai întâi necesară preluarea, prin act normativ, a creanţei ANAF de către AAAS. În prima variantă, AAAS va fi mandatată să ia măsuri de dare în plată pentru o parte a activelor societăţii, iar în cea de-a doua variantă, AAAS va lua măsuri pentru vânzarea în bloc a activelor operaţionale ale societăţii în cadrul procedurii de insolvenţă”, informează Executivul.

Procedura de dare în plată constă în cedarea de către societate, în schimbul obligaţiilor sale restante, a unui bun imobil, care trece din proprietatea sa în proprietatea publică a statului.

UCM Reşiţa a fost preluată în 2003 de un consorţiu format din firma INET, înregistrată în Elveţia, şi asociaţia salariaţilor UCM, în urma unei tranzacţii de 13,1 milioane euro pentru 60,67% din titluri. În prezent, INET controlează 96,79% din acţiuni.

UCM a intrat în insolvenţă în decembrie 2011, iar acţiunile au fost suspendate atunci de la tranzacţionarea pe Bursă.

Ultima tranzacţie cu titlurile UCM la Bursa de Valori Bucureşti a fost perfectată la în decembrie 2011, iar la cotaţia de atunci capitalizarea era de 57,8 milioane lei (13,3 milioane euro).

În urmă cu o lună, aproape 1.000 din totalul celor 1.906 salariaţi ai UCM Reşiţa au intrat în şomaj tehnic, ca urmare a lipsei de comenzi.

UCM a raportat pentru primul trimestru din acest an pierderi de 10,4 milioane lei (2,4 milioane euro), în scădere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă din 2012, şi venituri din exploatare de 16,4 milioane lei (3,7 milioane euro), cu 42% sub cele din perioada similară a anului trecut.

În 2012, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 152,2 milioane lei (34,1 milioane euro), în creştere cu 24% faţă de nivelul din precedentul exerciţiu financiar, de 123 milioane lei.

UCM Reşiţa a încheiat anul 2012 cu un profit de 3,15 milioane lei, după ce în 2011 a consemnat peirderi de 328 milioane lei.

Compania produce motoare diesel, turbine hidraulice, motoare şi piese de schimb.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...