ABN Systems lansează în premieră, în România, produsele electronice eco Tellur Green

ABN Systems International, unul dintre liderii pieţei de accesorii telecom și produse Smart Home din România, care deţine brandul 100% românesc de accesorii IT&C și produse Smart Home, Tellur, lansează prima gamă de produse electronice eco de pe piaţă, realizate exclusiv din materiale biodegradabile, reciclate şi reciclabile.
Lidia Neagu - joi, 07 apr. 2022, 13:30
ABN Systems lansează în premieră, în România, produsele electronice eco Tellur Green

Materiale precum fibra de grâu, nailonul reciclat sau plasticul reciclabil stau la baza realizării produselor ecologice din gama verde Tellur Green, cum ar fi cablurile, încărcătoarele şi boxele Bluetooth. Ambalajele acestor produse sunt confecţionate tot din materiale „verzi”.

De exemplu, unul dintre cele mai versatile produse, folosite de toată lumea, un cablu de încărcare, este fabricat din 96% nailon reciclat sau fibră de grâu. Potrivit companiei, toate produsele din această gamă sunt la fel de performante şi au aceleaşi funcţii ca echivalentele lor, realizate din materiale convenţionale.

”Produsele Tellur Green sunt fabricate într-o manieră responsabilă şi etică, respectând normele de reglementare în fiecare dintre pieţele pe care activează compania”, arată sursa citată.

Luna aceasta, produsele sunt disponibile în magazinele Orange (Orange Shop şi Orange.ro), iar începând cu luna mai, vor fi disponibile în toate magazinele partenere ABN/Tellur din România.

Mai mult, odată cu fiecare produs Tellur Green achiziţionat, 1% din valoarea acestuia va merge, ca donaţie, către „Plantăm fapte bune în România” – cel mai amplu proiect de împădurire.

„Tellur dezvoltă constant produse noi, iar Tellur Green, conceptul nostru ecologic, se va extinde în fiecare an, oferind în mod continuu opțiuni avansate pentru produse electronice durabile. Să devenim sustenabili este unul dintre planurile noastre pe termen lung, iar dorința noastră cea mai mare este ca, până în 2030, toate produsele brandului Tellur să devină ecologice. Este de datoria noastră, a tuturor, să reducem impactul poluării cu plastic asupra mediului și cred că, prin acest prim pas, vom putea livra produse de calitate, dar în același timp vom oferi un sprijin consistent și naturii. Odată cu achiziţia fiecărui produs verde Tellur, fiecare dintre noi are posibilitatea să protejeze mediul şi să folosească un produs 100% sigur, performant,” a afirmat George Barbu, CEO al ABN Systems International, companie care deține brandul Tellur.

Potrivit raportului „The New Plastics Economy: Rethinking the future of plastics”, realizat de Fundaţia Ellen MacArthur în parteneriat cu World Economic Forum şi susţinut de McKinsey & Company, producţia de plastic a crescut de la 15 milioane de tone în anii ’60 la 311 milioane de tone în 2014 şi se aşteaptă să se tripleze până în anul 2050. În fiecare an, cel puţin 8 milioane de tone de plastic ajung în oceanele lumii, ceea ce este echivalent cu aruncarea unui camion de deşeuri în fiecare minut şi se estimează că, în 2050, cantitatea va creşte la 4 camioane în fiecare minut, dacă se continuă în acest ritm. Conform estimărilor, până în 2050 oceanele ar putea conține mai multe materiale din plastic decât pești. După un scurt ciclu de folosire, 95% din valoarea materialelor din plastic pentru ambalaje, respectiv 80 – 120 de miliarde de dolari anual sunt pierduţi de economie.

Fondată în 2002, ABN Systems International, listată sub simbolul ABN pe piața Aero a Bursei de Valori București, este deţinătoarea brandului Tellur şi unul dintre liderii pieţei de distribuție a produselor şi accesoriilor IT&C din România, oferă soluţii integrate de mobilitate, infrastructură IT şi de stocare, sisteme de supraveghere video, echipamente şi automatizări industriale. Compania a investit intensiv în automatizarea proceselor, transferul electronic de date, trasabilitatea stocurilor, mărirea capacității de depozitare și întărirea echipei, ceea ce i-a permis, alături de expertiza acumulată în cei peste 19 ani de activitate, să dezvolte parteneriate valoroase cu jucători globali de referință.

Cu un portofoliu de peste 30.000 de produse și accesorii IT&C, ABN Systems este prezentă deja pe piețe din circa 30 țări, de pe 4 continente, și își propune o extindere accelerată a canalelor de vânzare externe, atât prin intrarea pe noi piețe, cât și prin consolidarea celor actuale.

Te-ar mai putea interesa și
Eleco din Marea Britanie a preluat Vertical Digital și Sons of Coding, companii românești de dezvoltare software
Eleco din Marea Britanie a preluat Vertical Digital și Sons of Coding, companii românești de dezvoltare software
Eleco, furnizor specializat de software listat pe piața Alternative Investment Market a London Stock Exchange, preia Vertical Digital și Sons of Coding, companii de software cu sediul în Oradea......
Acord de cooperare România – Coreea de Sud. Deschidere de birouri de ataşaţi militari la Bucureşti şi Seul
Acord de cooperare România – Coreea de Sud. Deschidere de birouri de ataşaţi militari la Bucureşti şi Seul
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi omologul sud-coreean, Shin Won Sik, au semnat, marţi, un acord-cadru de cooperare ...
Veniturile Renault au depăşit aşteptările în primul trimestru. Vânzările Dacia Sandero au crescut în Europa cu peste 20%
Veniturile Renault au depăşit aşteptările în primul trimestru. Vânzările Dacia Sandero au crescut în Europa cu peste 20%
Grupul auto francez Renault a raportat marţi venituri peste aşteptări pentru primul trimestru al acestui an, graţie cererii ...
Asia a fost în 2023 „regiunea lumii cea mai afectată de catastrofe” legate de climă
Asia a fost în 2023 „regiunea lumii cea mai afectată de catastrofe” legate de climă
Asia a fost în 2023 "regiunea lumii cea mai afectată de catastrofe" legate de condiţiile meteorologice, inundaţiile şi ...