Abonament metropolitan București – Ilfov tren – metrou – autobuz: 210 lei pe lună, 2.000 lei pe an

Ministerul Transporturilor a publicat propunerea de ordin de ministru care stă la baza funcționării primelor bilete și abonamente integrate metropolitan din România. Începând cu data de 15 februarie 2022, cele două sisteme de transport public din coordonarea Ministerului – transportul feroviar și cel cu metroul – vor fi parte din proiectul pilot de implementare a „titlurilor de călătorie metropolitane integrate pentru transportul de suprafață, cu metroul și cu transportul pe calea ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București -Ilfov”.
Ion Dobreanu - joi, 03 feb. 2022, 11:33
Abonament metropolitan București - Ilfov tren - metrou - autobuz: 210 lei pe lună, 2.000 lei pe an

„Așa cum am declarat mereu, cea mai bună soluție pentru rezolvarea traficului în Regiunea București – Ilfov și reducerea numărului de autoturisme o reprezintă transportul în comun, mai ales cu trenul și metroul. De asemenea, este importantă integrarea tuturor sistemelor de transport, în așa fel încât, cu un singur bilet sau abonament să se poată circula cu toate mijloacele de transport disponibile: tren, metrou, autobuz, tramvai, troilebuz”, a scris secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, pe pagina proprie de Facebook.

În urma aprobării și la nivelul administrației locale bucureștene, aceste noi bilete vor putea fi utilizate de toți cei care utilizează constant sau temporar calea ferată de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (inclusiv de la stațiile din Mogoșoaia și Otopeni).

Noile titluri de călătorie acoperă perioade de 24 ore, 72 ore, o lună, 6 luni sau un an și diversele combinații de sisteme de transport (transportul de suprafață gestionat de ADI Transport Public București – Ilfov împreună cu metroul și feroviarul, cu metroul sau feroviarul; transportul cu metroul împreună cu feroviarul; doar feroviarul, indiferent de operator).

abonamente integrate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Titlurile de călătorie metropolitane integrate cu valabilitate de 24 h și 72 h permit oricâte transbordări pe orice vehicul de transport de suprafață, metrou și feroviar pe ruta Gara de Nord (staţia Bucureşti Nord) – Aeroportul Henri Coandă, în regiunea București-Ilfov, în intervalul orar de valabilitate.

Conform propunerii de ordin de ministru, noile titluri de călătorie vor fi disponibile la casele de bilete ale celor doi operatori feroviari de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă (CFR Călători și Transferoviar Călători), ale Metrorex și ale STB.

Proiectul pilot va fi monitorizat și utilizat pentru extinderea acestui tip de bilet și în alte zone metropolitane din România, a conchis secretarul de stat.

Te-ar mai putea interesa și
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Preşedintele Rezervei Federale a SUA sugerează că vor urma noi majorări ale dobânzii în 2023
Rezerva Federală a SUA (Fed) a anunţat miercuri că a trecut de momentul critic în lupta contra inflaţiei, dar "victoria" încă necesită majorarea dobânzii, care ar urma să rămână......
Liberalii insistă ca unele prevederi din legile educaţiei să rămână cum au fost formulate de Deca – surse
Liberalii insistă ca unele prevederi din legile educaţiei să rămână cum au fost formulate de Deca – surse
PNL insistă în coaliţie pentru ca anumite prevederi din legile educaţiei să rămână aşa cum au fost formulate în ...
Activităţile nucleare ale Iranului îngrijorează AIEA – „Au adunat suficient material nuclear pentru a fabrica mai multe arme nucleare”
Activităţile nucleare ale Iranului îngrijorează AIEA – „Au adunat suficient material nuclear pentru a fabrica ...
Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a rechemat miercuri Iranul la ordine, după ce a constatat o modificare ...
Petrom plătește statului taxe de 20 de miliarde de lei pentru 2022, în total, valoare record, dublă față de profitul net. Taxele directe au crescut de aproape patru ori
Petrom plătește statului taxe de 20 de miliarde de lei pentru 2022, în total, valoare record, dublă față de profitul ...
Petrom, cea mai mare companie petrolieră din sud-estul Europei și în mod tradițional cel mai mare contributor la bugetul ...