Academia de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’ Bucureşti scoate la concurs peste 600 de locuri

Academia de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' Bucureşti scoate la concurs pentru admiterea din acest an 640 de locuri în cadrul celor şase facultăţi, informează un comunicat de presă al IGPR.
Economica.net - mar, 10 mai 2016, 10:23
Academia de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza' Bucureşti scoate la concurs peste 600 de locuri

Cei care îşi doresc o carieră în Poliţia Română se pot înscrie la Facultatea de Poliţie, unde sunt 250 de locuri la frecvenţă, dintre care 6 pentru rromi, 5 pentru maghiari şi 3 pentru alte minorităţi, precum şi 50 la frecvenţă redusă; la Facultatea de Poliţie de Frontieră – 80 de locuri la frecvenţă, dintre care 2 pentru rromi, 2 pentru maghiari şi 2 pentru alte minorităţi; Facultatea de Jandarmi – 70 de locuri la frecvenţă, dintre care 2 pentru rromi, 2 pentru maghiari şi 2 pentru alte minorităţi; Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative: Specializarea Drept – 125 de locuri la frecvenţă şi 100 de locuri la distanţă, cu taxă; Specializarea Ştiinţe administrative – 50 de locuri la frecvenţă, cu taxă; Facultatea de Pompieri – 50 de locuri la frecvenţă, dintre care unul pentru rromi; Facultatea de Arhivistică – 15 locuri la frecvenţă, bugetate, dintre care 2 pentru maghiari şi 5 la frecvenţă, cu taxă.

Şcoala de Agenţi de Poliţie ‘Vasile Lascăr’ Câmpina va scoate la concurs 700 de locuri (16 locuri pentru rromi, 8 locuri pentru alte minorităţi) şi Şcoala de Agenţi de Poliţie ‘Septimiu Mureşan’ Cluj-Napoca – 150 de locuri (6 locuri pentru rromi, 3 locuri pentru alte minorităţi).

Locurile la instituţiile de învăţământ care formează personal pentru Ministerul Afacerilor Interne sunt comune pentru femei şi bărbaţi.

Recrutarea candidaţilor pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale MAI se realizează de structurile teritoriale de resurse umane din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în raport de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate.

Cererile de înscriere a candidaţilor pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie ‘Alexandru Ioan Cuza’ se vor primi până la data de 27 mai, iar cele pentru admiterea la şcolile de poliţie până la data de 29 iulie.

Toate detaliile cu privire la înscriere şi la desfăşurarea examenelor se pot obţine de la serviciile de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, de la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Resurse Umane sau de pe pagina de internet a Poliţiei Române: www.politiaromana.ro – Carieră – Admitere 2016.

Te-ar mai putea interesa și
UEFA va distribui 331 de milioane de euro echipelor participante la Campionarul European din 2024
UEFA va distribui 331 de milioane de euro echipelor participante la Campionarul European din 2024
UEFA va distribui în total 331 de milioane de euro selecţionatelor participante la Campionatul European din Germania - EURO 2024, a anunţat sâmbătă forul fotbalistic continental, citat de......
Iohannis: România va investi 2,5 miliarde de euro până în 2027 în diversificarea energetică a județelor dependente de industrii intensive în carbon
Iohannis: România va investi 2,5 miliarde de euro până în 2027 în diversificarea energetică a județelor dependente ...
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că, până în 2027, România va investi 2,5 miliarde de euro din Fondul ...
COP28: Kamala Harris anunță că SUA vor vărsa 3 miliarde de dolari în Fondul verde pentru climă
COP28: Kamala Harris anunță că SUA vor vărsa 3 miliarde de dolari în Fondul verde pentru climă
Vicepreşedintele american Kamala Harris a anunţat sâmbătă, la COP28 în Dubai, o contribuţie de 3 miliarde de dolari ...
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat intrarea celor trei state într-o confederație
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat intrarea celor trei state într-o confederație
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat vineri crearea unei confederaţii cu ambiţia de a realiza ...