Accident aviatic Ucraina: UE va lua măsuri împotriva Rusiei dacă Moscova nu cooperează

Miniştrii europeni de externe vor ameninţa în câteva zile Rusia cu noi sancţiuni dacă Moscova nu cooperează imediat şi deplin pentru elucidarea cauzelor prăbuşirii avionului malaezian Boeing 777 în estul separatist al Ucrainei, a declarat marţi ambasadorul Olandei pe lângă Uniunea Europeană, Pieter De Gooijer, citat de agenţia DPA.
Economica.net - mar, 22 iul. 2014, 14:16
Accident aviatic Ucraina: UE va lua măsuri împotriva Rusiei dacă Moscova nu cooperează

O declaraţie comună a miniştrilor europeni de externe, reuniţi marţi la Bruxelles, va arăta determinarea lor ‘de a acţiona dacă o cooperare deplină şi imediată (din partea Rusiei n.red) nu se va materializa’, a declarat diplomatul olandez în timpul unei dezbateri desfăşurate la Parlamentul European, precizând că o decizie va fi luată în câteva zile.

‘Din punctul nostru de vedere, unitatea Uniunii Europene este crucială, atât pentru populaţia noastră, cât şi în faţa Rusiei … Acest eveniment tragic este foarte grav şi drept urmare (…) vor fi luate măsuri concrete’, a menţionat ambasadorul olandez.

Dintre cei 298 de oameni aflaţi la bordul avionului, care cel mai probabil a fost doborât de o rachetă sol-aer lansată dintr-o zonă controlată de separatiştii proruşi, 192 erau olandezi.

Ambasadorul Pieter De Gooijer a ţinut să adauge că durerea ţării sale a fost amplificată şi de ‘lipsa totală de decenţă’ manifestată de combatanţii proruşi, care nu au permis recuperarea imediată a corpurilor neînsufleţite ale victimelor accidentului şi în plus le-au mai furat şi din bunurile personale.

La rândul său, ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a declarat în cadrul aceleiaşi reuniuni că criza din ţara sa a depăşit punctul ‘dincolo de care nu mai există întoarcere’.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...