UPDATE Ministerul Transporturilor: O echipă a Agenţiei de Investigare Feroviară Română analizează cauzele producerii accidentului de la Ploieşti

O echipă de investigaţie aparţinând Agenţiei de Investigare Feroviară Română (AGIFER) s-a deplasat la faţa locului pentru a investiga cauzele producerii accidentului.
Economica.net - mie, 18 dec. 2019, 16:21
UPDATE Ministerul Transporturilor: O echipă a Agenţiei de Investigare Feroviară Română analizează cauzele producerii accidentului de la Ploieşti

În momentul impactului cele două trenuri circulau cu viteze reduse de circa 25 km/h fiecare, iar în trenul ce aparține SNTFC CFR Călători SA erau aproximativ 50 de călători, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

„Călătorii au fost preluați de către primul tren sosit în zonă și au fost duși către stația Ploiești Vest, după care își vor relua drumul către destinație; În urma impactului frontal a rezultat deraierea unui număr de trei vagoane aparținând trenului de marfă și totodată deformarea primul vagon de călători; Nu există răniți grav sau victime omenești; Circulația pe ruta București Nord – Ploiești Sud a fost închisă, fiind afectate trenurile care circulă spre regiunea Moldovei; În momentul de față se fac eforturi pentru degajarea gabaritului și redeschiderea traficului în zonă; O echipă de investigație aparținând Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER) s-a deplasat la fața locului pentru a investiga cauzele producerii accidentului; La nivelul MTIC a fost convocat Comitetul Ministerial Restrâns pentru Situații de Urgență pe domeniul feroviar, conform procedurilor în vigoare; La finalizarea investigației informațiile de interes public vor fi aduse la cunoștința opiniei publice”, se arată în comunicatul MT.

Toate trenurile care aveau graficul de circulaţie prin staţia Ploieşti Triaj au fost redirecţionate, începând cu ora 17:17, pe ruta Bucureşti – Brazi – Ramificaţie Ploieşti Triaj – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud, informează CFR SA.

Circulaţia trenurilor a fost închisă pe raza staţiei Ploieşti Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă şi un tren de călători, conform unui anunţ anterior al companiei.

Iniţial, pentru asigurarea continuităţii traficului feroviar pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj, CFR SA luase măsura ca toate trenurile înscrise în circulaţie pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud. Potrivit companiei, este vorba despre 10 trenuri de călători care vor circula pe ruta deviată.

„Menţionăm faptul că o comisie de specialitate va ancheta acest accident şi va stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului”, se menţiona într-un comunicat al CFR SA.

Circulaţia trenurilor este închisă pe raza staţiei Ploieşti Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă şi un tren de călători, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Din punct de vedere al asigurării continuităţii traficului feroviar pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj, CFR SA a luat măsura ca toate trenurile înscrise în circulaţie pe relaţia Bucureşti – Ploieşti Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi – Ploieşti Vest – Ploieşti Sud. Potrivit companiei, este vorba despre 10 trenuri de călători care vor circula pe ruta deviată.

„Menţionăm faptul că o comisie de specialitate va ancheta acest accident şi va stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului”, se menţionează într-un comunicat al CFR SA.

Conform ISU Ploieşti, în urma accidentului, zece persoane vor fi transportate la spital, dintre care una cu elicopterul.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj.

IPJ Prahova a anunţat, imediat după incident, că din primele date se pare că un tren marfar a depăşit semnalul de oprire şi a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploieşti Sud -Bucureşti. ISU Prahova anunţă că trenul de marfă transporta zahăr.

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...