1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

News

Accidentul de pe aeroportul din San Francisco: Critici privind reacţia unui ziarist

Un prezentator din Coreea de Sud a stârnit o polemică pe reţelele de socializare după ce, într-un telejurnal, a apreciat ca 'o uşurare' faptul că persoanele decedate în recentul accident de pe aeroportul din San Francisco erau cetăţeni chinezi şi nu sud-coreeni, relatează marţi EFE.

09 iul, 2013 | Mediafax

'Potrivit ultimelor informaţii, cele două victime sunt de cetăţenie chineză. Putem spune că este o uşurare, cel puţin pentru noi', a comentat în direct prezentatorul Yoon Kyung-min, de la canalul sud-coreean Channel A, după câteva ore de la tragedie.

Mai mulţi internauţi s-au făcut ecoul controversatei declaraţii a lui Yoon şi au pus pe YouTube înregistrarea video. De atunci, utilizatorii sud-coreeni ai reţelelor Facebook şi Twitter au început să publice mesaje pentru a critica declaraţia prezentatorului, pe care l-au acuzat de 'lipsă de sensibilitate' faţă de victime.

După controversa iscată, Channel A a emis un comunicat pentru a lămuri comentariul prezentatorului, spunând că acesta 'încerca să sublinieze că nu au murit coreeni în accident, ceea ce este o uşurare pentru noi', însă ştirea se propagase deja printre internauţii chinezi.

În China, unde Facebook şi Twitter sunt interzise de guvern, utilizatorii reţelei Weibo şi ai altor reţele de socializare locale au criticat, folosind calificative mai dure, nefericita intervenţie a prezentatorului din Coreea de Sud, adaugă EFE. La rândul său, ziarul chinez Global Times a considerat că autorul declaraţiei este 'lipsit de empatie' şi 'indiferent' faţă de durerea celorlalţi.

Pe de altă parte, comunitatea sud-coreeană din Statele Unite ale Americii şi-a exprimat pe Facebook şi Twitter dezacordul faţă de glumele macabre cu caracter rasist publicate după accident de internauţi din SUA. Comentarii precum 'Asiaticii nu ştiu să conducă şi, după cum am văzut, nici să piloteze', publicate pe Twitter în aceste zile, au generat un val de critici şi mesaje de condamnare în reţea.

În urma accidentului în care a fost implicat avionul de tip Boeing 777 al companiei aeriene sud-coreene Asiana pe aeroportul din San Francisco, zeci de persoane sunt în continuare spitalizate, mai multe dintre ele în stare gravă. La bordul avionului se aflau 141 de chinezi, 77 de sud-coreeni, 61 de americani, trei indieni trei canadieni, un francez, un vietnamez şi alţi trei pasageri a căror cetăţenie nu a fost dezvăluită încă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO