1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

News

Accor cumpără divizia de servicii hoteliere a Orbis cu 286 milioane euro

Compania Orbis a semnat cu Accor un acord privind vânzarea activității de servicii și a stabilit principiile unui acord de management pe termen lung între părți, pentru toate hotelurile deținute și închiriate ale Orbis pentru 286 milioane euro. Pe de altă parte, Accor a anunțat că a început să cedeze întreaga sa participație la capitalul social al companiei Orbis.

04 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

În urma anunțurilor recente privind separarea afacerilor sale și intrarea în negocieri cu Accor privind achiziționarea activelor ușoare, Orbis a semnat cu Accor un set general de clauze, non-limitativ, privind vânzarea activității de servicii.

„În ultimul deceniu, Orbis și-a crescut semnificativ afacerile, a intrat în țări noi, și-a dezvoltat portofoliul de hoteluri prin toate modurile de operare și a devenit lider regional. În ultimii 20 de ani, Orbis a fost susținut de Accor, partenerul nostru strategic și acționar. Prin împărțirea in două afaceri și semnarea unui acord de management pe termen lung, vom putea lichida componenta de active ușoare, prin cedarea sa către Accor. Apoi ne vom concentra atenția asupra activității de baza a Orbis, adică asupra operațiunilor imobiliare, care se află în ADN-ul său. Ulterior, Orbis - un jucător cu un portofoliu de 72 de hoteluri deținute, va fi gata să înceapă o nouă eră de creștere, împărtășind aceeași strategie cu un nou acționar", a declarat Gilles Clavie, președinte și CEO al Orbis.

Acordul încheiat între Orbis și Accor cuprinde condițiile de vânzare a componentei de servicii hoteliere, odată ce aceste „light assets” sunt separate de restul afacerilor grupului. Aceasta va permite preluarea de la Orbis a tuturor activelor și activităților sale de tip light, inclusiv a contractelor de franciză și de management și a oricăror alte drepturi legate de partea de servicii.  

Ca urmare a planului de transformare, Orbis și Accor vor încheia și un contract de management hotelier prin intermediul căruia Accor va gestiona toate hotelurile aflate momentan în proprietatea Orbis și închiriate.

Finalizarea acestei tranzacții este planificată pentru octombrie 2019. Între timp, Orbis trece printr-un proces de separare a activelor ușoare de proprietățile imobiliare și va obține toate aprobările necesare. Orbis are, în prezent, 72 de hoteluri existente și alte 5 în dezvoltare. Valoarea portofoliului său de active imobiliare se ridică la circa 1,13 miliarde euro.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO