1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Accor Hotels oferă 442 de milioane de euro pentru achiziţia Orbis, care mai deschide un hotel în Bucureşti

Lanţul hotelier francez Accor intenţionează să cumpere şi restul participaţiei, de 47,31% din compania poloneză Orbis pentru suma de 442 milioane de euro pentru a-şi întări poziţia în Europa Centrală, potivit unui anunţ al cumpărătorului. 

27 noi, 2018 | | ECONOMICA.net

Accor Hotels 442 milioane de euro pentru restul participaţiei de 47,31% din Orbis, iar oferta de preluare va fi valabilă din 17 decembrie până pe 18 ianuarie 2019. 

"AccorHotels și Orbis au construit un parteneriat pe termen lung de la primul lor acord de acum 45 de ani. Ca principalul său acționar din 2000, AccorHotels a susținut pe deplin creșterea Orbis în Polonia, apoi în Europa Centrală din 2014, unde Orbis a devenit astăzi un lider. Tranzacția propusă va permite AccorHotels să accelereze dezvoltarea în regiune. În plus, va permite AccorHotels să își pună în aplicare politica activă de administrare a activelor", spune Sebastien Bazin, Preşedinte and CEO of AccorHotels 

În 2000, Accor a cumpărat o participaţie de 20% din Orbis, iar pe parcursul anilor aceasta a crescut la peste 50%. 

Orbis a anunţat că îşi continuă expansiunea pe piaţa din România şi va deschide în 2020 un hotel în zona Politehnicii din Bucureşti. Grupul a semnat un contract de management pentru hotelul ibis Politehnica cu partenerul și investitorul Novum Business Services.

Hotelul va oferi 160 de camere, facilități de conferințe, restaurant, bar, precum și parcare proprie.

"Odată cu deschiderea ibis Bucharest Politehnica, dezvoltăm în continuare portofoliul AccorHotels existent, alcătuit în prezent din 11 proprietăți în România, si ne consolidam planul de dezvoltare pentru anii ce vor urma, atat în Capitalâ, cât și în principalele orașe regionale din țară", spune Frank Reul, directorul de dezvoltare al Orbis & AccorHotels în Europa de Est.  

Cu sediul central la Varşovia, Orbis este cel mai mare lanţ hotelier din Europa Centrală şi de Est. Polonezii sunt singurul licenţiator al brandurilor Accor Hotels în regiune şi au un portofoliu cuprins de 128 de hoteluri cu 21.000 de camere în 16 ţări (Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Criaţia, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia), operate sub brandurile Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO