Achim Irimescu: Produsele noastre sunt de o calitate foarte bună şi trebuie să le facem cunoscute

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, participă, în perioada 15 - 18 iulie 2016, la două evenimente de promovare a produselor alimentare româneşti, acestea desfăşurându-se la sediul Reprezentanţei Permanente a României de la Bruxelles, informează vineri un comunicat al ministerului de resort.
Economica.net - vin, 15 iul. 2016, 11:15
Achim Irimescu: Produsele noastre sunt de o calitate foarte bună şi trebuie să le facem cunoscute

Potrivit sursei citate, România are o tradiţie culinară bogată, vinuri de calitate foarte bună şi a înregistrat recent produse cu Denumire de Origine Protejată (DOP) şi Indicaţie Geografică Protejată (IGP) care pot fi promovate la nivel internaţional. Pentru aceasta, evenimentele organizate la Bruxelles au ca scop promovarea produselor româneşti în rândul omologilor din Reprezentanţele Permanente şi din Comisia Europeană precum şi în rândul românilor din instituţiile europene.

‘Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) sprijină Reprezentanţa Permanentă a României la Bruxelles prin punerea la dispoziţie a experţilor care vor asigura prezentarea de produse alimentare reprezentative şi de vinuri, alături de materiale promoţionale de la companiile producătoare care doresc să se implice în acest demers. Produsele noastre sunt de o calitate foarte bună şi trebuie să le facem cunoscute. Totodată, doresc să îi îndemn pe cât mai mulţi să identifice şi alte produse pentru care să aplice în vederea obţinerii protecţiei la nivel european’, a afirmat ministrul Achim Irimescu.

De asemenea, ministrul a reiterat faptul că toţi producătorii care intenţionează să aplice pentru obţinerea protecţiilor la nivel european se pot baza pe sprijinul specialiştilor MADR, asigurându-i de totală să deschidere şi implicare în acest demers.

La cele două evenimente sunt aşteptaţi peste 200 de participanţi.

MADR va asigura prezentarea schemelor de calitate româneşti care au fost înregistrate în Registrul Denumirilor de Origine Protejate şi al Indicaţiilor Geografice Protejate al Comisiei Europene – Magiun de prune de Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP) şi Telemea de Ibăneşti (DOP).

Pe lângă produsele româneşti protejate la nivel european va fi prezentat şi produsul Cârnaţi de Pleşcoi, reprezentativ din zona Buzăului, pentru care România a depus cererea luna aceasta, dar şi alte produse tradiţionale înregistrate pe schema naţională – zacuscă de vinete, zacuscă de fasole, povidlă de Blăgeşti, dulceaţă de trandafiri, dulceaţă de cireşe negre, de gutui, Cozonac Domnesc din regiunea Moldovei.

Totodată vor fi oferite spre degustare specialităţii de salamuri, cârnaţi, specialităţi ca ghiudem, babic, sortimente diverse de caşcaval cu piper, ardei, afumat şi neafumat, dar şi dulceţurile din gama Topoloveanca. Vizitatorii vor avea ocazia să cunoască şi Ţuică Zetea de Medieşu Aurit dar şi sortimente de vinuri albe, roze şi roşii, produse cu Indicaţie Geografică Protejată.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Marii retaileri solicită Guvernului să renunțe la ideea introducerii taxei de solidaritate și să sprijine, în schimb, mediul de afaceri
Marii retaileri solicită Guvernului să renunțe la ideea introducerii taxei de solidaritate și să sprijine, în schimb, ...
AMRCR solicită Guvernului să renunțe la așa zisă “taxă de solidaritate“ și să continue să sprijine mediul de ...
CNAS va implementa proiectele eDES şi SIGMA SMART în colaborare cu STS și ADR
CNAS va implementa proiectele eDES şi SIGMA SMART în colaborare cu STS și ADR
Proiectele eDES şi SIGMA SMART vor fi implementate de către CNAS în parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României ...
AFM: Din 13 decembrie începe înscrierea pentru finanțarea instalării de stații de încărcare pentru vehicule electrice
AFM: Din 13 decembrie începe înscrierea pentru finanțarea instalării de stații de încărcare pentru vehicule electrice
Instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale care doresc participarea în cadrul Programului "Staţii ...