1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Acord între Israel şi Hamas pentru încetarea focului în Gaza începând de vineri

Israelul şi gruparea islamistă Hamas au ajuns la un acord pentru încetarea focului pe termen nelimitat în Fâşia Gaza, începând de vineri, ora 03.00 GMT, a anunţat un responsabil israelian sub rezerva anonimatului, relatează AFP şi Reuters.

17 iul, 2014 | Agerpres

Protagoniştii conflictului 'au ajuns la un acord pentru un armistiţiu începând de vineri, la 06.00 dimineaţa (ora locală)', a indicat sursa citată.

Hamas, care a respins la începutul săptămânii o primă iniţiativă de încetare a focului formulată de Egipt şi acceptată de Israel, nu a confirmat încă acordul.

Cele două tabere au convenit asupra unui armistiţiu umanitar de cinci ore joi, programat între orele 07.00 şi 12.00 GMT. De la declanşarea conflictului, la 8 iulie, peste 230 de palestinieni au fost ucişi în bombardamentele israeliene din Fâşia Gaza, enclavă controlată de gruparea Hamas.

Armata israeliană şi mişcarea palestiniană Hamas au confirmat încetarea atacurilor joi, la ora 07.00 GMT, conform unui armistiţiu din motive umanitare cerut de ONU. Armata 'suspendă atacurile până la ora 15.00 (12.00 GMT) pentru a respecta un armistiţiu umanitar. Dacă Hamas încalcă acest acord de încetare a violenţelor, armata va riposta', au indicat surse militare israeliene.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO