Acord între Rusia şi Turcia pentru sisteme de apărare antiaeriană

Moscova a finalizat un acord cu Ankara pentru vânzarea de sisteme ruseşti de apărare antiaeriană S-400, primele livrări fiind prevăzute pentru sfârşitul anului 2019, a anunţat joi un consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează AFP.
Economica.net - joi, 21 dec. 2017, 17:49
Acord între Rusia şi Turcia pentru sisteme de apărare antiaeriană

‘Concret, contractul se află acum în faza de implementare. Toţi parametrii, toată tehnologia, piaţa sunt puse la punct’, a declarat Vladimir Kojin, consilierul pentru cooperare tehnică şi militară al Kremlinului, citat de agenţiile de presă ruse.

‘Toate aspectele, în special cele financiare, au fost rezolvate în câteva zile. Contractul va fi împărţit în două: unul va fi plătit de Turcia, celălalt va fi achitat printr-un credit acordat de Rusia’, a precizat el.

‘Primele livrări vor începe, probabil, la sfârşitul lui 2019 şi începutul lui 2020’, a adăugat Kojin.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat în septembrie că Moscova şi Ankara au semnat un contract pentru achiziţionarea de sisteme de apărare antiaeriană S-400.

Ankara a negociat mai mult de un an achiziţionarea de rachete S-400 din Rusia pentru a-şi spori capacităţile de apărare antiaeriană, dar NATO a criticat proiectul, deoarece echipamentul rusesc nu este compatibil cu sistemele sale de apărare şi cu radarele Alianţei.

Erdogan a subliniat că niciun stat nu are dreptul să discute deciziile suverane ale Turciei cu privire la sistemele sale de arme şi a reamintit că ţările membre ale NATO refuză sa vândă un sistem care include transferul de tehnologie, aşa că a trebuit să caute un alt partener, conform EFE.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...