Acord între Twitter şi Google pentru afişarea „tweet-urilor” în motorul de căutare

Twitter a ajuns la un acord cu Google pentru afişarea mesajelor sale, 'tweet', în motorul de căutare online al gigantului IT de îndată ce au fost postate de utilizatorii reţelei, anunţă Bloomberg.com.
Economica.net - joi, 05 feb. 2015, 10:59
Acord între Twitter şi Google pentru afişarea

În prima jumătate a acestui an mesajele de pe Twitter vor fi vizibile automat în rezultatele motorului de căutare Google, în conformitate cu înţelegerea semnată între cele două companii IT, scrie Agerpres.

Scopul acestui parteneriat vizează creşterea vizibilităţii reţelei Twitter, ‘tweet-urile’ postate de utilizatorii reţelei putând fi vizibile în cadrul celui mai popular motor de căutare şi de către cei care nu au un cont de înregistrare pe Twitter ceea ce va genera deopotrivă mai multă publicitate online, subliniază directorul executiv al Twitter Dick Costolo.

În prezent inginerii de la Twitter şi Google lucrează la termenii specifici ai înţelegerii. Cele două companii au avut o înţelegere similară în perioada 2009-2011.

Will Stickney, purtător de cuvânt al Twitter, a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect, la fel a procedat şi Jason Freidenfelds, purtătorul de cuvânt al Google.

În noiembrie anul trecut, Anthony Noto, şeful financiar al Twitter, a declarat că se lucrează la găsirea unor modalităţi pentru sporirea vizibilităţii mesajelor de pe Twitter prin intermediul motoarelor de căutare online şi că Twitter se află în negocieri cu mai multe companii IT care oferă astfel de servicii.

În prezent reţeaua de socializare Twitter are 284 de milioane de utilizatori.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Raportul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) privind înmatriculările de autoturisme din Europa arată ...