Acordul de parteneriat transpacific a fost semnat de 12 ţări

Acordul de parteneriat transpacific (TPP), care este de aşteptat să creeze cea mai mare zonă de liber schimb din lume, a fost semnat joi de cele 12 ţări partenere în cadrul unei ceremonii în Noua Zeelandă transmisă în direct la televiziune, informează AFP.
Economica.net - joi, 04 feb. 2016, 06:48
Acordul de parteneriat transpacific a fost semnat de 12 ţări

TPP vizează să îndepărteze barierele din calea comerţului şi investiţiilor între membrii săi, dintre care SUA şi Japonia, care reprezintă 40% din economia mondială.

Acordul a fost semnat de Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore, SUA şi Vietnam.

Pentru a intra în vigoare, el trebuie ratificat în termen de doi ani de parlamentele naţionale şi în special de Congresul SUA unde există o ostilitate tot mai mare, în special în această perioadă de campanie prezidenţială.

Lan Auckland, manifestanţi au blocat drumurile în semn de protest faţă de semnarea acordului considerând că el va conduce la reduceri de locuri de muncă.

Barack Obama salută semnarea acordului de parteneriat transpacific

Preşedintele Barack Obama a salutat semnarea de către Statele Unite şi 11 ţări a acordului de liber schimb transpacific (TPP), cerând Congresului SUA să ratifice acest text ‘cât mai repede posibil’, informează AFP.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...